eur:
389.19
usd:
362.62
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A Fidesz és a KDNP vitanapot akar a történtek miatt

A Fidesz és a Kereszténydemokrata Néppárt keddre politikai vitanap megtartását kezdeményezi a parlamentben, ahol a hétfői eseményekkel kívánnak foglalkozni.

Halász Zsuzsa, a KDNP szóvivője elmondta: a két párt közös elnökségi ülésén azt a döntést hozta, hogy Rubovszky György frakcióvezető-helyettes még hétfőn éjjel kezdeményezi a házbizottság összehívását.

A szóvivő hozzátette: a házbizottság ülésén kezdeményezik, hogy kedden a parlamentben az eredeti napirendtől eltérően politikai vitanapot tartsanak. Cél a hétfői napon történtek feltárása, a kormány felelősségének megállapítása az atrocitások miatt - mondta Halász Zsuzsa.

Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője ezt annyival egészítette ki, hogy reggelre kérték a rendkívüli házbizottsági ülés összehívását, amelyen azt javasolják majd, hogy az október 23-án "történtek tisztázására, az igazság kiderítésére és a felelősség megállapítására kerüljön sor a vitanapon".

Az elmúlt 16 évben ilyen eseményekre nem volt példa, mert ma megmagyarázhatatlan módon gyermekeket, békésen demonstráló fiatalokat, időseket ért rendőri erőszak - indokolta a Fidesz kommunikációs.

Nyakó István, az MSZP szóvivője azt mondta: az MSZP minden házbizottsági és parlamenti ülésen ott volt, az újdonság most az, hogy a Fidesz is el fog jönni.

"Bízunk abban, hogy visszatérnek a Parlament falai közzé, ahol a demokratikus diskurzus kereteit nem egy díszlet adja, hanem a köztársaság legfőbb intézménye, a Parlament" - fogalmazott.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×