eur:
389.31
usd:
362.7
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Garamvölgyi: a rendőrség erre nem volt felkészülve

Az MTV székháza előtt hajnali 4 órára normalizálódott a helyzet, miután ötórás harc folyt a Szabadság téri épület előtt - mondta az InfoRádióban az ORFK szóvivője. Garamvölgyi László közölte: vidékről vezényeltek át rendőröket a fővárosi tüntetés helyszínére.

A Kossuth térről érkező tüntetők több roham után bejutottak az épületbe, ahonnan a rendőrök csak fél négy körül tudták kiszorítani őket. Az összecsapásokban legalább 50 ember megsebesült. A randalírozók legalább nyolc autót, köztük több rendőrségi járművet felgyújtottak.

Arra a kérdésre, hogy a rendőri akció kudarcba fulladt-e, Garamvölgyi László azt mondta: a rendőrség egy békés demonstrációra készült. Az MTV székházánál történtekre nem voltak felkészülve.

A Kossuth térről, a Rendészeti Biztonsági Szolgálattól és vidékről kellett átcsoportosítani rendőröket, de ez azért is gondot okozott, mert vidéken is 10 óra után értek véget a tüntetések.

A szóvivő szerint a rendőrségnek nem volt más lehetősége. Könnygázt vetettek be az éjszaka folyamán, egyeseknél testi kényszert alkalmaztak, sőt, még figyelmeztető lövést is leadtak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×