Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Csökkenhet a polgármesterek fizetése

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A racionálisabb és takarékosabb állam megteremtéséhez szükséges lépésnek nevezte a polgármesterek és az önkormányzati képviselők tiszteletdíjának csökkentését a területért felelős miniszter a parlamentben.

Lamperth Mónika önkormányzatokért felelős miniszter az Országgyűlésben azt mondta: a kormány által benyújtott, a helyi képviselők és polgármesterek tiszteledíjának csökkentését célzó törvényjavaslat célja a kevesebb kiváltság, a nagyobb teljesítmény, a kisebb bürokrácia, valamint az átláthatóbb és ellenőrzött gazdálkodás.

A Fidesz vezérszónoka szerint a kormány a költségvetés hiányáról akarja elterelni a figyelmet a törvényjavaslattal. Erdős Norbert hozzátette: a legnagyobb ellenzéki frakció fontosnak tartja az önkormányzati rendszer átalakítását, de szerinte az ország jelenlegi helyzete kizárja a nyugodt és higgadt reformot.

A fideszes politikus hangsúlyozta: csak akkor támogatják a javaslatot, ha a miniszteri tiszteletdíjakat a 2002-es szintre csökkentik. Ez utóbbit támogatta a Kereszténydemokrata Néppárt is.

Az SZDSZ-es Gegesy Ferenc azt mondta: támogatják a javaslatot, amely szerintük egyes önkormányzatok esetében jelentős megtakarítást eredményez.

Jó első lépésnek nevezte a javaslatot az MDF. Hock Zoltán, a párt vezérszónoka hozzátette: ezzel a módosítással nem lehet megoldani az önkormányzatok anyagi problémáit.