Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kik olvassák Gyurcsány Ferenc blogját?

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Nagy-Britannia és az Egyesült Államok elnöke után a magyar miniszterelnök is vezet internetes naplót. Gyurcsány Ferenc blogját naponta csaknem 10 ezren olvassák.

A választások utáni két hétben Gyurcsány Ferenc lényegesen kevesebbet szólalt meg a nyilvánosság előtt. A kijelölt miniszterelnöktől szinte csak a blogján keresztül jutottak el információk az emberekhez.

A kijelölt kormányfő főtanácsadója szerint a médium épp olyan nyilvános megjelenési forma, mint egy lakossági fórum. A honlapra bárki beírhatja véleményét, hozzászólását.

Gyurcsány Ferenc szívesen él a technika adta lehetőségekkel - mondta Keszthelyi András. Hozzátette: az internetes naplóról először nem gondolták, hogy hírforrásként is működik majd, mára azonban ezt a szerepet is betölti.

Az oldalra naponta csaknem 10 ezren lépnek fel. A regisztrált olvasók 60 százaléka férfi és 47 százalékuk diplomás, vagy a felsőoktatásban tanul. Bár az internetet általában a 35 év alattiak használják, Gyurcsány Ferenc blogját szinte minden korcsoportból ugyanolyan nagy számban olvassák.

A felhasználók 16 százaléka 25 év alatti, 22 százaléka 26 és 35 éves kor közötti, 15 százalékuk 36 évnél idősebb, de kevesebb, mint 45 éves, 18 százalékuk elmúlt már 45 éves, de még nem töltötte be az 55. életévtét, 13 százalékuk viszont ennél idősebb.