eur:
392.19
usd:
366.71
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Közös uniós telefonszám az eltűnt gyerekek érdekében

Egységes hívószámot tervez az Európai Unió területén az eltűnt gyermekekkel összefüggő bejelentésekre az Európai Bizottság.

A brüsszeli testület az eltűnt gyermekek világnapja alkalmából jelentette be az erről szóló elképzelést.

A tervezet szerint a 116-os hívószámon azt is jelezni lehetne, ha valakinek gyermekek elleni visszaélésekről van tudomása.

A testület emlékeztet arra, hogy több uniós tagállamban már létezik ilyen célú hívószám.

Brüsszel szerint az is indokolná az egységesítést, hogy az eltűnt gyermekek közül többen később más tagországokban bukkannak fel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezett itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések vannak a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentettek. A magyar piacon az OTP-re figyeltek elsősorban a befektetők, ma tartotta közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mondott Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×