eur:
392.87
usd:
366.34
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Matolcsy: jelentős szja-csökkentés 2007-től

A Fidesz 2007. január 1-jétől a személyi jövedelemadó általános kulcsát 13 százalékra csökkentené, a felsőt pedig a 15 és 20 százalék közötti sávban állapítaná meg. Ezt Matolcsy György fideszes politikus jelentette be.

A volt gazdasági miniszter azt mondta, hogy ez a jelenlegi szja-terhelést a felére csökkentené.

Matolcsy György kijelentette: ha a Fidesz nyeri a választásokat, akkor július 1-jétől jelentős mértékben, a jelenlegi 29 százalékról 19 százalékra csökkenti a tb-járulékot.

Csak így érhető el, hogy négy év alatt 500 ezer új, jelentős hányadában részmunkaidős munkahely jöjjön létre - mondta.

Matolcsy György közölte: a Fidesz közvetlenül is támogatná a munkahelyteremtést, így a magyar kis- és közepes vállalkozások minden új munkahely létrehozásához egymillió forintos támogatást kapnának.

Elmondta: a Fidesz új Széchenyi-tervet vezetne be, amelyben a kis- és közepes vállalatok számára ezermilliárd forintot különítenének el vissza nem térítendő támogatásként, és további 500 milliárd forintot szánnak egy foglalkoztatási alap megvalósítására.

Az uniós támogatások harmadát a Fidesz az új Széchenyi-tervbe csoportosítaná, felét pedig a második Nemzeti Fejlesztési Tervbe utalná, döntően infrastrukturális beruházásokra.

A volt gazdasági miniszter szerint kormányra kerülésük esetén azonnali intézkedéseket hoznak, mert ezek nélkül az idei költségvetési hiány a 8-10 százalékot is elérheti.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×