Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Politikusok a gáton

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az elmúlt napokban mind a két nagy parlamenti párt miniszterelnök-jelöltje ellátogatott az árvíz sújtotta területekre. Gyurcsány Ferenc szocialista kormányfő-jelölt többek között Budapesten és Kismaroson járt, míg Orbán Viktor, a Fidesz jelöltje Nagymarosra és Szentendrére látogatott el.
A Fidesz újjáépítési alapot hozna létre

A Fidesz újjáépítési garanciaalapot hozna létre mindazok megsegítésére, akiknek otthona megrongálódott az árvíz során. Erről a Fidesz elnöke beszélt, miután a Dunakanyar egyik legveszélyeztetettebb régiójában, Nagymaroson járt.

Orbán Viktor az InfoRádióban azt mondta: ilyenkor a legfontosabb az, hogy a támogatás időben megérkezzen, ezzel ugyanis vagyonokat lehet megmenteni.

A Fidesz miniszterelnök-jelöltje üdvözölte, hogy a kabinet felülről nyitott kasszává tette az árvízi védekezéshez rendelkezésre álló alapot. Hozzátette azonban, a támogatásnak minél előbb meg kell érkezniük.

A Fidesz elnöke szerint az embereknek most arra van szükségük, hogy ne kelljen aggódniuk a jövőjük miatt. Épp ezért szükség van egy újjáépítési garanciaalapra, amelyből az állam segíteni tudja az árvízkárosultakat.

MSZP: kampány helyett mindenki a gátakra!

Az MSZP arra kéri a Fidesz 400 ezer aktivistáját, hogy a kampányolás helyett inkább a gátakon segítsenek. A párt elnöke ezt kérte azoktól a politikai szervezetektől is, amelyek országos listát állítottak.

Pénzen és emberen nem múlhat Magyarország biztonsága, de szükség van még a politikai erők összefogására is - jelentette ki Hiller István.

A pártelnök ezért levelet írt minden országos listát állító párt vezetőjének, hogy aktivistáikkal, és anyagi eszközökkel is segítsék a védekezést.

Gyurcsány Ferenc a televíziós vitákat kivéve minden kampányprogramját lemondta, az MSZP vezetői viszont folytatják a párt népszerűsítését.