Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Hiller: a magyar politika kulturálatlan

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A kétharmados törvények felülvizsgálatát ígérte Hiller István, az MSZP elnöke egy budapesti vállalkozói fórumon. Ugyanott a pénzügyminiszter arról beszélt, hogy a gazdasági növekedés feltétele a költségvetési hiány lefaragása.

A pénzügyminiszter szerint gazdasági törvényszerűség, hogy nincs több munkahely, még akkor sem, ha csökkennek az adó- és járulékterhek. Veres János erről a Vállalkozók Országos Szövetségének gazdasági fórumán beszélt.

Veres János a fórumon méltatta az ország gazdasági eredményeit, illetve az MSZP ötéves adócsökkentési és nyugdíjemelési programját. Három fejlesztési irányként a modern ipart, az idegenforgalmat és a logisztikai szolgáltatást emelte ki.

A tárcavezető szerint a növekedés biztosításának feltétele a költségvetési hiány csökkentése. "2008-ra teljesítjük a közös pénz bevezetésének feltételeit, 2010-ben pedig csatlakozhatunk az euróövezethez" - tette hozzá.

Hiller István a vállalkozói fórumon arról beszélt, hogy meglátása szerint a magyar pártpolitikát a kulturálatlanság jellemzi és ez már az ország versenyképességét veszélyezteti. A politikus szerint nyugalomra van szükség.

Az MSZP-elnök úgy látja, hogy az ország felemelkedésének egyik záloga a piacorientált szakképzés, azaz kevesebb egyetemista és több szakmunkás kellene.

Hiller István vállalta, hogy áttekintik a kétharmados törvények rendszerét, két lépcsőben, 2009-re összesen 5 százalékponttal csökkentik a tb-járulékot, felújítják az iskolákat és létrehoznak 30 új szakképző helyet.