Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Demszky jött, látták, eltűnt

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A BKV leszedette a területén elhelyezett, a főpolgármestert kifigurázó plakátokat az \"üzleti érdekek sérelme miatt\". A Fidesz ebben a szólásszabadság hiányát látja, és az SZDSZ sem ért egyet a döntéssel.

Schimmer Erzsébet, a BKV Rt. szóvivője az InfoRádióban elmondta: azért kérték a plakátok leszedését az azokat kihelyező cégtől, mert „a BKV tulajdonosának bármely képviselőjével kapcsolatosan negatív reklám sérti a BKV és a tulajdonos jó hírnevét”, valamint a társaság üzleti érdekeit.

A BKV menedzsmentje önállóan döntött, senki nem kérte a társaságot a lépés megtételére – hangsúlyozta a szóvivő.

A fővárosi Fidesz-MKDSZ-frakció vezetője szerint a plakátok eltüntetése azt mutatja: Demszky Gábor Budapestje úgy működik, mint a 70-es évek Magyarországa; nincs szükség formális cenzúrára, mert az öncenzúra enélkül is mindent elintéz.

Kupper András úgy vélte: alkotmányos alapjogok sérültek, például a vállalkozás szabadsága és a szólásszabadság.

A frakcióvezető tagadta, hogy a Fidesznek köze lenne a plakátokhoz, vagy az azokat megrendelő Budapesti Riport című újsághoz.

A fővárosi SZDSZ frakciójának vezetője az InfoRádióban közölte: a főpolgármesternek és a pártoknak semmilyen szerepük nem volt abban, hogy a plakátok lekerültek a helyükről.

"Én úgy gondolom, hogy ezt nem kellett volna megtenni, mert rossz látszatot kelt, ugyanakkor azt sem kezdeményezzük, hogy a plakátokat tegyék vissza a helyükre" – tette hozzá a frakcióvezető.

A Jean-vicces hirdetések helyett hétvége óta egy fehér felület látható a következő felirattal: "Hova tűnt innen uram? Elfehéredtem, Jean.”