eur:
392.77
usd:
366.34
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Több mint másfélmilliárd forintos üzlet a kormányfő volt üzletfelének

Mintegy 1 milliárd 712 millió forintért a miniszterelnök volt üzletfelének, Erdős Ákosnak az érdekeltségébe tartozó Állami Nyomda gyárthatja le a mintegy 900 ezer gépjárműtörzskönyvet a következő öt évben.

Erdős Ákos cége egyedüliként indult el és nyerte meg a Belügyminisztérium Központi Adatfeldolgozó, Nyilvántartó és Választási Hivatalának pályázatát.

Urbán György, a hivatal vezetője az InfoRádióban azt mondta: egyedül ez a cég képes előállítani az A biztonsági kategóriába sorolt okmányokat.

Ugyancsak az Állami Nyomda gyártja le mintegy 355 millió forintért az EU-konform recepteket és 8 milliárd forintos keretszerződést is kötöttek személyi igazolványok és lakcímkártyák elkészítésére.

Ugyancsak a cég nyerte el a jövő évi autópályamatricák gyártására kiírt tendert mintegy 273,8 millió forintért.

A Magyar Nemzet információ szerint Erdős Ákos az eredeti vételárnál egymilliárd forinttal többért már árulja a tavaly ősszel az államtól megvásárolt Nemzeti Tankönyvkiadót.

A Fidesz kérdéseket kíván feltenni Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek a tankönyvkiadó állítólagos eladása ügyében.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×