eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
Milliárdos üzlet az év utolsó napjaiban

Milliárdos üzlet az év utolsó napjaiban

A kiskereskedők decemberben könyvelhetik el a legnagyobb forgalmat, nemcsak a karácsony, hanem a mikulás és a szilveszter is nagyot dob a mérlegen.

A hagyományok szerint a bronz, ezüst és az arany hétvégék az év legerősebb költekezési szakaszai, de 2017-ben rettenetesen erős volt a novemberi fekete péntek is, de a webkereskedelem súlya az ajándékozási cikkek körében még nem olyan nagy, hogy felborítsa a hagyományos boltosok mérlegét, így a legtöbb ajándékot azért a régi boltban és decemberben veszik meg a családok - írja a blokkk.com.

A bolti költekezés csúcsa egyértelműen a december. Az élelmiszerboltokban a sorokat a karácsonyi nagybevásárlás eleve alaposan megnyújtja, de dob egyet-egyet a mérlegen a mikulás és a szilveszter is. Az iparcikkek körében az ajándékozás ránt jó nagyot a költekezés szekerén. Az éves KSH statisztikából a csúcsra járatott decemberi költekezés egyértelműen kitűnik. 2016 januárjában 644 milliárd forint, decemberben 1000 milliárd forint volt a pénztárakban hagyott pénz értéke

A legtöbb pénz az élelmiszerboltokban, nagyáruházakban marad a pénztárakban, a decemberi megugrás is tekintélyes, 100 milliárd forint körüli.

Az ajándékok vásárlásáról a bolttípusonkénti összegzésnél többet mond, vajon mennyit költenek a családok a jellemző ajándékozási cikkek körében. Itt a ruházat vezet kimagaslóan, mögötte kozmetikus, elektromos készülék, sport- és játékszer, könyv- és papíráru, informatikai eszköz a sorrend.

Címlapról ajánljuk

Tényleg megvan a válasz az ősi piramisok titkára?

A Nílus egy mára teljesen eltűnt, ősi mellékága mentén épültek fel az ókori egyiptomi piramisok, köztük a híres gízai piramis, több mint négyezer éve - állapította meg a piramisok építésének rejtélyét kutató amerikai kutatócsoport.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Itt az új magyar vásárlási őrület: egyre több helyről távozhatunk fizetés nélkül

Itt az új magyar vásárlási őrület: egyre több helyről távozhatunk fizetés nélkül

Erősen megoszlanak a vélemények a „buy now, pay later” (BNPL) jelenségről. Egyesek a vásárlói élményt forradalmasító üzleti lehetőséget, mások csak az áruhitel újrafestett változatát látják benne. Tény, hogy nálunk is sikerült mára megvetnie a lábát: fél év alatt ötszörösére ugrott azon online kereskedelmi helyek, webáruházak aránya Magyarországon, amelyek ezt az újfajta halasztott vagy részletfizetési lehetőséget kínálják. A finanszírozói oldalon már három magyar céget és két multit is találunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×