eur:
395.63
usd:
356.74
bux:
72417.96
2024. szeptember 13. péntek Kornél

MSZP: új elnök, új politika? Hiller István, Inforádió, Aréna

2024.09.12. 17:45
A műsor támogatója a HOLD - Nem csak vagyont, kockázatot is kezelünk, 1994 óta. https://hold.hu/

Az elmúlt hetekben az mobiltelefonhasználat volt a slágertéma a közoktatásban. Számos országban korlátozzák az okoseszközök használatát, ettől a tanévtől kezdve itthon is él az állami szabályozás. Mi erről a témáról az MSZP, illetve volt oktatási miniszterként az Ön álláspontja?
Hogyan ítéli meg a digitális eszközök szerepét a mai közoktatásban? Mekkora különbségek lehetnek az évfolyamok szerint?
A kulturális eseményeken mennyire tartaná célszerűnek a mobilhasználat korlátozását? (Chris Martin, a Coldplay énekese, frontembere volt, hogy maga kérte a közönség tagjait a Puskás Arénában, hogy tegyék el készülékeiket, számos szűkebb körű eseményen pedig még zavaróbb tud lenne, ha valaki nem kapcsolja ki a telefonját, netán hanggal használja előadás vagy koncert alatt.)
Tart a pedagógusok bérrendezése, az idei átlagosan 32 százalékos pluszt jövőre egy 21 százalékos követheti. Mi várható ettől?
Átalakult a felsőoktatási felvételi rendszere, nagyobb az intézmények szabadsága. Mennyire tartja helyesnek az irányt és miket emelne ki a tapasztalatok közül?
Változott a felsőoktatás rendszere és szerkezete, mára már többségbe kerültek az alapítványi fenntartásban működő modellváltott egyetemek. Melyek az eddigi időszak tanulságai? Miben mérhető egy felsőoktatási intézmény eredményessége, sikeressége?
Melyek a június 9-i választások tanulságai, elsősorban az MSZP-re nézve?
Miért az ellenzéki pártoktól vonzhat el nagy arányban szavazókat a Tisza Párt? (A friss Medián-kutatás szerint két tömb alkotná a parlamentet, ha most ellene országgyűlési választás, a DK-féle blokk és a Mi Hazánk sem kerülne be a Parlamentbe.)
Az MSZP-t sokszor már nem is mérik külön a kutatók. Hogyan alakulhat a párt stratégiája 2026-ig? Marad-e valamilyen formában az együttműködés a DK-val és a Párbeszéddel?
Milyen együttműködésre lát lehetőséget az új Fővárosi Közgyűlésben? Milyen pozíciókat lát elérhetőnek?
Milyen üzenetnek tartja, hogy a 2. kerületi polgármester, Örsi Gergely fokozatosan eltávolodott a párttól, majd ki is lépett az MSZP-ből?
Mivel lehet fiatalokat a pártba csábítani? Van-e még vonzereje az MSZP-nek?

Hiller István a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője, a párt választmányi elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában 2024.09.12-én. Podcast.

×
×
×