eur:
389.63
usd:
363.68
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke, miniszterelnök-jelöltje beszédet mond a párt kampányzáró rendezvényén Budapesten, a Fővárosi Művelődési Házban 2022. április 1-jén.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Mi Hazánk: tömbök szerint kell elosztani a parlamenti tisztségeket

A párt képviselői jelen lesznek az új Országgyűlés alakuló ülésén.

A Mi Hazánk Mozgalom elnöke szerint nem a pártok száma, hanem a politikai tömbök szerint kell elosztani a parlamenti tisztségeket.

A Mi Hazánk Mozgalom ragaszkodik ahhoz, hogy nem kilenc párt került a magyar Országgyűlésbe, hanem három lista, három politikai tömb, három politikai erő - fogalmazott sajtótájékoztatóján Toroczkai László.

Hangsúlyozta, a szervezetek döntése volt, hogy egyedül vagy szövetségben indulnak a választáson, pártja ennek megfelelően "kér, illetve követel" bizottsági és parlamenti tisztségeket. Az április 3-i választáson hat parlamenti mandátumot szerzett Mi Hazánk elnöke közölte, azt szeretnék, hogy a két ellenzéki tömörülés egyenlő arányban kapjon pozíciókat.

Toroczkai László elmondta, pártja képviselői jelen lesznek az új Országgyűlés alakuló ülésén, hiszen ugyan vannak olyan esetek, ahol vizsgálatra vagy újraszámlálásra van szükség, "semmilyen rendszerszintű csalásról nem beszélhetünk".

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×