eur:
392.13
usd:
366.52
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Hyperloop utaskapszula
Nyitókép: Twitter.com

Három év és jön a kapszulás utazás - 1200 km/órával

A Spanyolországban kedden bemutatott 32 méteres kapszulát Toulouse-ban szerelik tovább, majd egy tíz kilométeres csőben útjára is indulhat.

Valós méretű, később akár 1200 kilométeres óránkénti sebesség elérésére is képes, 32 méteres utaskapszulát mutattak be Spanyolországban kedden.

A Hyperloop Transportation Technologies vezérigazgatója szerint

három éven belül üzembe is állhat a Hyperloop

nevű eszköz, a jegyet váltó utasoknak azonban kezdetben lemondó nyilatkozatot kell majd tenniük a beszállás előtt, miután a szabályozó hatóságok egyelőre nem dolgozták ki a Hyperloopra vonatkozó jogi-biztonsági követelményeket - olvasható a Portfolio.hu-n.

A kapszulát a bemutató után Toulouse-ba szállítják, ahol némi szerelés vár a közlekedést forradalmasító eszközre. A Hyperloop Transportation Technologies egy kínai céggel idén nyáron állt össze, hogy egy távol-keleti helyszínen létesülő tíz kilométeres pályán kipróbálják a kapszulát.

A Hyperloop mögött álló technológia alapja egy légritkított cső, ebben járnak-kelnek a kapszulák.

A Tesla társalapítója 2013-ban vázolta a Hyperloop előzetes terveit, miután Elon Musk elégedetlen volt a Kalifornia állam által kitűzött vasútfejlesztési tervekkel.

Maga a kapszula a cég közlése szerint 28-40 embert képes egyszerre szállítani, ez a kapacitás a különleges sebességgel együtt napi szinten 160 ezer utas kiszolgálását jelentheti.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×