eur:
394.16
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Tajpej, 2018. augusztus 27.Látogatók az elektromos meghajtású autókat gyártó amerikai Tesla Inc. egyik tajpeji kiállitótermében 2018. augusztus 27-én. Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet a piac manipulálása miatt vizsgálatot indított a Tesla vállalatnál azt követően, hogy augusztus 7-én Elon Musk vezérigazgató Twitter-üzenetében fontolóra vette a vállalat tőzsdei kivonulását, majd augusztus 26-án bejelentette, hogy eláll a tőzsdei kivezetéstől. (MTI/EPA/Ritchie B. Tongo)
Nyitókép: Ritchie B. Tongo

Kigördült az új, 10 millióba kerülő Tesla

A Model 3 az eddigi legolcsóbb e-járgány a gyártótól, a riválisoknak ez igen rossz hír.

2016-ban bemutatták, csütörtök óta végre elérhető a Tesla Model 3 legolcsóbb, 35 ezer dolláros (forintra átszámolva: 9,73 millió forintos) változata - írja a Portfolio.hu.

Szerdán Elon Musk Tesla-vezér már jelezte, hogy csütörtökön nagy bejelentés jön, a vállalat tőzsdei árfolyama több mint 5 százalékot erősödött is a sejtelmes üzenet hatására.

Csütörtökön aztán futótűzként kezdett terjedni az az információ, amely szerint ideiglenesen szüneteltetik a Tesla Model S, X és 3 előrendelését a következő órákban, a vállalat pedig tovább fokozva az izgalmakat, annyit üzent: hatalmas dolgokat fognak bemutatni délután.

Aztán robbant a hír, a Tesla végre elkészült a Model 3 oly régóta ígért legolcsóbb.

A Model 3-mal évek óta nagy tervei vannak az amerikai gyártónak, hiszen az új modell kedvezőbb árának köszönhetően úgy számoltak, hogy szélesebb körben elterjedhet majd az elektromos autózás, és nagyobb lehet a cég prfitja is.

A Tesla 2018 utolsó negyed évében összesen 86 555 elektromos autót gyártott le, ebből 61 394 darab volt Model 3-as.

A Model 3 akkumulátora egyetlen töltéssel 350 kilométer megtételét teszi lehetővé.

Az autó álló helyzetből mintegy 5,6 másodperc alatt gyorsít 100 kilométer/órás sebességre, míg a maximális sebessége nagyjából 209 kilométer/óra.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×