eur:
395.45
usd:
372.39
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor
Újabb helyen akarnak embereket csőpostázni

Újabb helyen akarnak embereket csőpostázni

Csaknem a hang sebességével száguldó vonattal kötné össze Sydney és Brisbane ausztráliai városokat egy helyi magánkonzorcium, a Hyperloop One kaliforniai vállalat hivatalos partnere.

Az Ultraspeed Australia szerint a csőpostaszerű közlekedési eszköz egy órára rövidítené le a menetidőt Ausztrália legnagyobb és harmadik legnagyobb városa között, és ez utóbbiból, Brisbane-ből 10 perc alatt el lehetne jutni vele a felkapott keleti parti üdülőhelyre, a Gold Coastra.

Az Elon Musk amerikai feltaláló által kiagyalt hyperloop utaskapszuláinak sebessége elérhetné az óránkénti 1000 kilométert is. A hangsebesség tengerszinten körülbelül 1200 kilométer/óra, ami a magassággal csökken, 15 ezer méteren már csak 1060 kilométer óránként.

Steve Artis, a konzorcium igazgatója szerint a vákuumtechnológián alapuló hyperloop egyformán alkalmas nagy távolságú utazásokra és ingázására.

Az Ultraspeed Australia jelenleg pénzügyi támogatókat tervez a projekthez, amely állításuk szerint olcsóbb megoldás lenne bármely más tömegközlekedési eszköznél. A tervezett első hyperloopot később meghosszabbítanák Ausztrália második legnagyobb városáig, Melbourne-ig, és az egész beruházás 30 milliárd amerikai dollárba kerülne.

A tervről csütörtökön adnak részletesebb tájékoztatást.

Steve Artis szerint méreteinél és nagyobb városai közti óriási távolságokkal Ausztrália ideális terep a futurisztikus közlekedési rendszer kiépítésére.

A Hyperloopot először a nevadai sivatagban, majd Európában is tesztelték, és az USA-ban "szóbeli" engedélyt kapott az első pálya. Dubaj és Abu-Dzabi között is lehet majd "vákuumcsövezni" a tervek szerint,

Címlapról ajánljuk

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
A Fehér Ház szertefoszlatta Zelenszkij reményeit, az ukrán segélycsomagról folyik a vita Amerikában – Híreink az ukrajnai frontról kedden

A Fehér Ház szertefoszlatta Zelenszkij reményeit, az ukrán segélycsomagról folyik a vita Amerikában – Híreink az ukrajnai frontról kedden

Republikánus törvényhozók azt javasolták, hogy próbáljanak meg egy csak Izrael támogatására vonatkozó törvénycsomagot elfogadni. A Fehér Ház hétfőn azonban megismételte, hogy Joe Biden amerikai elnök nem fog jóváhagyni egy önálló, egyedül csak Izraelt támogató finanszírozási törvényjavaslatot, a csomagnak Ukrajna támogatását is tartalmaznia kell. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök fölvetette, hogy a NATO-országok úgy segíthetnék az ukrán védekezést, ahogy tették azt Izraellel, de a Fehér Ház szerint a két ország esete teljesen más, az Egyesült Államok nem fog részt venni az ukrajnai harcokban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×