eur:
397.67
usd:
364.47
bux:
72218.86
2024. augusztus 4. vasárnap Dominika, Domonkos
A negyedik helyezett Vas Blanka a célban 2024-es párizsi nyári olimpia női országúti kerékpárosok mezőnyversenyében a Trocadero téren 2024. augusztus 4-én.
Nyitókép: Czeglédi Zsolt

Vas Blanka két centire sem volt a bronzéremtől

Vas Kata Blanka negyedik lett az országúti kerékpározás női mezőnyversenyében. Ugyanazt a helyezést érte el, mint Tokióban, hegyikerékpározásban. Akkor nem volt reális esélye az éremszerzésre, csodaszámba ment a helyezése. Most is bravúrosan szerepelt, ráadásul nem hogy a bronzéremre, de az aranyra is reális esélye volt az utolsó kilométerig.

A verseny utolsó 25 kilométerén a holland Marianne Vosszal elszökött. Öt mkilométerrel a vége előtt a belga Lotte Kopecky és az amerikai Kristen Faulkner utolérte a két üldözőt. Alig fél kilométer után Faulkner képletesen sebességet váltott, elhagyta a másik hármat. Vas Blanka (így jobban szereti használni a nevét) próbált vele menni, de érezte, hogy nem megy.

Az amerikai elhúzott, végül 58 másodperces előnnyel ért célba. A másik három kerékpározó taktikázott, egymásra figyelt, majd a célegyenesbe sprintelni kezdett.

Ebben Vos volt a legjobb, övé lett az ezüst, Kopeckyé, aki egyébként Vas Blanka csapattársa az SD Worxban a bronz, a magyar kerékpárosé pedig a negyedik hely. Csal célfotóval lehetett megállapítani a végeredményt.

Párizsban mind a két magyar országúti kerékpáros, Valter Attila és Vas Blanka is negyedik helyezett lett. Példátlanul jó magyar szereplést jelent ez az olimpiák történetében.

Címlapról ajánljuk
Nem nagyon reménykedhetünk enyhülésben, egyre durvább hőhullámok jönnek

Nem nagyon reménykedhetünk enyhülésben, egyre durvább hőhullámok jönnek

Egyre hosszabb hőhullámokra és egyre magasabb hőmérsékleti értékekre kell készülnünk a következő évtizedekben – mondta az InfoRádióban a Klímapolitikai Intézet vezető kutatója. Kovács Erik hozzátette: ha nem következik be kedvező változás a klímapolitikában, 2050-2060 után akár 45-47 fok is lehet nyaranta az Alföldön.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.05. hétfő, 18:00
Pletser Tamás
az Erste Bank olaj- és gázipari elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 4. 18:15
×
×
×
×