eur:
394.92
usd:
363.4
bux:
0
2024. március 19. kedd Bánk, József
Moszkva, 2018. július 15.A francia Paul Pogba (b) kezet fog Zlatko Dalic horvát szövetségi kapitánnyal az oroszországi labdarúgó-világbajnokság Franciaország - Horvátország döntő mérkőzése után a moszkvai Luzsnyiki Stadionban 2018. július 15-én. Franciaország 4-2-re győzött. (MTI/AP/Francisco Seco)
Nyitókép: MTI/AP/Francisco Seco

Dalic: a szerencse hiányzott

Zlatko Dalic szövetségi kapitány értékelése szerint a horvát labdarúgó-válogatott a döntőben, a franciáktól elszenvedett 4-2-es vereség alkalmával nyújtotta legjobb teljesítményét az oroszországi világbajnokságon.

"A szerencse hiányzott ma, az első két kapott gólunk nagyon peches volt, előbb az öngól, aztán a tizenegyes. Az első húsz percben irányítottunk, de jött az öngól.

Egy olyan erős ellenféllel szemben, mint a francia, rendkívül nehéz hátrányban játszani. Mégis kézben volt a meccs és egyszer még vissza tudtunk jönni, de aztán következett a büntető"

- válaszolt arra kérdésre az 51 éves szakvezető, hogy mi hiányzott csapatának a végső sikerhez.

Dalic a 4-2-re elveszített finálét követő sajtótájékoztatón elsőként a franciáknak gratulált, majd amikor a videobíró segítségével megítélt büntetőről faggatták, úgy vélekedett, "ez nem olyan tizenegyes, amelyet meg kellett adni egy döntőben", ugyanakkor hangsúlyozta, ez csupán a személyes véleménye, nem kritikának szánja a játékvezetők felé.

"Korábban méltósággal nyertünk és most méltósággal veszítettünk, tiszteletben kell tartanunk, amit ma este az eredményjelző mutat.

Gratuláltam a játékosaimnak, mert egytől egyig büszkék lehetünk arra, amit közösen elértünk"

- árulta el Dalic, hogy mit mondott a játékosainak, amikor azok összekapaszkodva egy kört alkottak a vereséget követően.

A szakvezető nagyon örült, hogy Modric lett a vb legjobb játékos, szerinte a Real Madrid játékmestere nagyon megérdemelte. A jövőjét firtató kérdésre pedig úgy felelt, kell egy kis szünet, mielőtt határozna a folytatásról.

"Horvátország egy kis ország, nagy álmokkal. Ez jó üzenet másoknak, hogy kemény munkával minden elérhető. De először álmodni kell, majd ambíciózusan küzdeni érte a végsőkig, sosem lehet feladni" - mondta Dalic zárásként, majd tapsvihar közepette elhagyta a termet.

Horvátország története legjobb szereplését érte el a világbajnoki második hellyel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 19. 06:51
×
×
×
×