eur:
390.69
usd:
364.12
bux:
68366.69
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
A kivilágított debreceni Nagyerdei Stadion az avatóünnepség után 2014. május 1-jén.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Nemzeti színbe borul több hazai stadion és az Operaház a német–magyaron

Hazai labdarúgó klubok vezetői mellett az Operaház főigazgatója is jelezte, eleget tesznek a szurkolói felhívásnak.

„Az elmúlt napokban mind a nemzetközi, mind a hazai sajtóban rengeteg provokatív hírt olvashattunk az Allianz Aréna szivárványszínbe borításával kapcsolatban, míg nemzeti csapatunk sorsdöntő mérkőzését vívja a stadionban a német válogatott ellen” – írta a Green Monsters a Facebookon.

A szurkolói csoport úgy folytatta: „teljes mértékben elhatárolódunk mindenfajta ilyen jellegű propagandától egy ilyen nagy múltú és nívós sporteseményen, mint a labdarúgó-Európa-bajnokság. Ennek itt nincs helye, annál inkább a nemzeti színeknek!” Ezért azt kérték a Ferencváros vezetésétől, hogy a válogatott mérkőzése alatt boruljon nemzeti színekbe a Groupama Aréna.

Kubatov Gábor hamar reagált a felhívásra, hivatalos Facebook-oldalán megosztotta a szurkolók bejegyzését, s ennyit írt mellé: „Természetes. A haza minden előtt”. Később megerősítette, valóban nemzeti színű díszkivilágítást kap a csoportmeccs idejére az aréna, és más klubelnököket is ugyanerre kért.

Az FTC elnökének felhívására már két másik magyar labdarúgó klub is reagált – írja a Magyar Nemzet.

„Gyönyörű ugyan a kék-fehér, de a legszebb a piros-fehér-zöld! Holnap este piros-fehér-zöldre (fény)festjük az Új Hidegkuti Nándor Stadiont! Hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok!” – írta Kubatov Gábor posztjához az MTK nevében Deutsch Tamás.

De nemcsak Budapesten fénylenek majd fel a nemzeti színek. A Debreceni VSC közösségi oldalán jelentette be, hogy csatlakozik a kezdeményezéshez: „Holnap este ismét piros-fehér-zöldben pompázik a Nagyerdei Stadion! Németország–Magyarország, 21 óra! Hajrá, magyarok!” – közölte bejegyzésében a klub.

Az Operaház is

Az Operaház új központja, az Eiffel Műhelyház is nemzeti színű kivilágítást kap szerdán este, a magyar–német meccs alatt – közölte az Operaház főigazgatója, Ókovács Szilveszter az Origóval.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett  – Ukrajnai háborús híreink kedden

Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett – Ukrajnai háborús híreink kedden

Az orosz harctéri veszteségek legalább felét az ukrán drónok okozzák, főleg az FPV kamikaze-drónok, de mellettük komoly gondot okoznak az aknagránátokat dobáló „bombázódrónok” is – állítja az egyik nagyobb orosz háborús Telegram-csatorna harctéri forrásokra hivatkozva. Ukrán források vasárnap este három donbaszi falu elvesztését ismerték el, ugyanakkor geolokáció alapján nagyon úgy néz ki, hogy ennél jelentősen mélyebben törték át az orosz csapatok a frontvonalat. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×