eur:
396.92
usd:
371.31
bux:
71013.43
2024. június 27. csütörtök László
Nyitókép: Pixabay

Doppingoló ellenfelektől tartanak az úszók

Kína 31 fős úszócsapatot, benne hat olimpiai aranyérmest nevezett a párizsi játékokra, miközben a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) vizsgálatot folytat egy korábbi kínai sportági doppingügyben.

A francia fővárosban rajthoz álló medencés válogatott kijelölése az után történt meg, hogy a szervezetet ért bírálatok nyomán a WADA áprilisban bejelentette: vizsgálóbizottságot küld Kínába, hogy értékelje az ország doppingellenes programját. E lépésre azt követően került sor, hogy sajtóértesülések szerint a 2021-es tokiói olimpia előtt 23 kínai úszó doppingtesztje pozitív lett. A pekingi illetékesek azonban felmentették az úszókat arra hivatkozva, hogy véletlenül, szennyezett étellel kerültek a tiltott anyagok a sportolók szervezetébe, a WADA pedig elfogadta a magyarázatot, s több érintett úszó is indulhatott a japán fővárosban rendezett játékokon.

Az eset kezelése a nemzetközi sajtóban és nem egy jeles versenyző részéről is heves bírálatot váltott ki. Utóbbiak között van az egyik legeredményesebb és Párizsban is rajthoz álló amerikai úszó, a hétszeres olimpiai aranyérmes Katie Ledecky is, aki egy májusi tévéinterjúban azt mondta:

a doppingellenes rendszerbe vetett hit "minden idők mélypontjára" süllyedt.

"Nehéz úgy menni Párizsba, ha tudjuk, hogy versenyezni fogunk néhány ilyen sportolóval" - jelentette ki Ledecky.

A WADA határozottan védelmébe vette saját eljárását, a kínai úszók doppingesetét illető álláspontját, mielőtt bejelentette volna, hogy felülvizsgálati eljárást indít a nagy port kavart ügyben.

Címlapról ajánljuk
Kiesett a magyar labdarúgó-válogatott
táblázat

Kiesett a magyar labdarúgó-válogatott

A magyar labdarúgó-válogatott szerdán kiesett a németországi Európa-bajnokságon, mivel a csoportkör végén a harmadikok tabelláján a nyolcaddöntőről éppen lemaradó ötödik helyen zárt.

A magyar menekültpolitika mintaként szolgál Ausztria számára a legesélyesebb kancellárjelölt szerint

Követendő példaként, mintaként említette Magyarország menekültpolitikáját Ausztria számára az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnöke, Herbert Kickl. A radikális jobboldali párt három hónappal az osztrák parlamenti választások előtt jelentős fölénnyel vezeti pártok népszerűségi listáját.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×