eur:
385.33
usd:
354.52
bux:
68297.22
2024. május 21. kedd Konstantin
A későbbi győztes Milák Kristóf a férfi 100 méteres pillangóúszás döntőjében az úszó országos bajnokságon a Duna Arénában 2024. április 12-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Kiderült, hol tart a nemzetközi versenyben Milák Kristóf

Milák Kristóf edzője, Virth Balázs szerint tanítványa előrébb tart, mint azt gondolta volna.

A Duna Arénában rendezett országos bajnokság pénteki zárónapján elárulta, "az nyilvánvaló, az jól látszódott", hogy Milák "a hosszú kihagyás alatt becsületesen dolgozott a szárazföldön". Ez - mint folytatta - kijött a rövid távokon, melyekben a legjobbjai közelében tudott úszni, de például a fő számában, 200 méter pillangón érződött, hogy még hiányzik az állóképessége.

A Honvéd 24 éves klasszisa egy év szünet után versenyzett újra, ezt megelőzően legutóbb tavaly a Kaposváron rendezett ob-n indult. Ezúttal hat számot vállalt, 50, 100 és 200 méter gyorson, valamint 100 és 200 méter pillangón nyert, csak 50 méter pillangón lett második Szabó Szebasztián mögött.

Virth Balázs reagált arra a hírre, miszerint Milák nagy riválisai, a francia Léon Marchand és az amerikai Caeleb Dressel is rosszabb időt úsztak nála egy texasi versenyen.

"Azt gondolom, hogy Marchand komoly terhelésből ment arra a versenyre, ráadásul tavaly ugyanezen a viadalon egy másodperccel rosszabbat úszott. Így mondhatjuk, hogy ő előrébb tart, mint egy évvel ezelőtt ilyenkor, mi viszont előrébb tartunk, mint gondoltuk" - mondta az MTI-nek a kiváló edző, akinek csapatából Zombori Gábor és Kapás Boglárka is csatlakozott az olimpiai szintesekhez, míg Telegdy Ádám "előzött" a 200 méter hát hazai rangsorában és jelenleg szintén ötkarikás csapattagnak tekinthető.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×