eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Thomas Tuchel head coach of Bayern Munchen prior to the Champions League  football match between SS Lazio and FC Bayern Munchen at Olimpico stadium. Rome (Italy), February 14th, 2024 (Photo by Cesare Purini/Mondadori Portfolio via Getty Images)
Nyitókép: Cesare Purini/Mondadori Portfolio via Getty Images

Hivatalos: megpecsételődött Thomas Tuchel sorsa a Bayernnél

Az idény végén távozik Thomas Tuchel, a német labdarúgó Bundesligában címvédő Bayern München vezetőedzője.

A klub szerdán délelőtt megerősítette a Bild napilap és a Sky tévécsatorna korábbi értesülését, miszerint az 50 éves tréner - akinek munkáját Lőw Zsolt segíti - az elmúlt napokban megállapodott a vezetőséggel, hogy nem tölti ki 2025 júniusáig szóló szerződését.

„Az idény végéig természetesen a stábommal együtt mindent megteszünk a sikerekért” – jelentette ki Tuchel a klub honlapján.

A bajor gárda vasárnap sorozatban harmadik tétmérkőzésén kapott ki, miután a bajnokság 22. fordulójában 3-2-re alulmaradt Bochumban. Előzőleg Leverkusenben is vereséget szenvedett - és 2015 óta először kapott ki a bajnokságban kétszer egymás után idegenben -, majd múlt szerdán a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő első mérkőzésén is alulmaradt a Lazio otthonában.

A Bayern 12 fordulóval a Bundesliga-szezon vége előtt nyolcpontos lemaradásban van a veretlenül éllovas Bayer Leverkusen mögött. A Német Kupában a csapat már november óta nincs versenyben.

Tuchel korábban megfordult az 1. FSV Mainz 05-nél, a Borussia Dortmundnál, a Paris Saint-Germainnél és a Chelsea-nél is - amellyel Bajnokok Ligáját nyert -, mielőtt tavaly márciusban leült a müncheni kispadra.

A legnagyobb példányszámú német napilap, a Bild már kedden két lehetséges edzőjelöltet emlegetett. Az egyik Antonio Conte, akinek állítólag „prioritás”, hogy a Bayern Münchenhez kerüljön, illetve José Mourinho, aki a Bild szerint már németül tanul.

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 18:28
×
×
×
×