eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
PORTO, PORTUGAL - MAY 29: Thomas Tuchel manager of Chelsea with assistant Zsolt Low during the UEFA Champions League Final between Manchester City and Chelsea FC at Estadio do Dragao on May 29, 2021 in Porto, Portugal. (Photo by Marc Atkins/Getty Images)
Nyitókép: Marc Atkins/Getty Images

Robbanásveszély Münchenben: már keresik Thomas Tuchel és Lőw Zsolt utódait

A sorozatos kudarcok ellenére Thomas Tuchel marad a Bayern München vezetőedzője legalábbis a hét végi, RB Leipzig elleni bajnokiig – erre tett ígéretet a klub elnöke a Bochumtól idegenben elszenvedett vereség után.

Évek óta nem volt példa arra, hogy a Bayern három egymást követő Bundesliga-mérkőzésen pont nélkül hagyja el a pályát, miközben riválisa, a Bayer Leverkusen továbbra is tündököl, és tíz fordulóval az idény vége előtt immár nyolc ponttal előzi meg az "örökös" bajnokot. Ilyen körülmények között aligha véletlen, hogy a szurkolók többsége a felmérések szerint Thomas Tuchel edző távozását követeli. Ami pedig természetesen azt is jelentené, hogy vele együtt felállna a kispadról Lőw Zsolt is, aki évek óta másodedzőként segítője és fő bizalmasa.

A Kicker sportmagazin szerint az idei rendkívüli hanyatlás egyik legfőbb oka az edző és a játékosok közötti összhang hiánya, de a szakértők szerint nehéz eldönteni, hogy ezért elsősorban ki a felelős. Mindenesetre nem csak a bajnokság legutóbbi mérkőzései és a Bajnokok Ligájában a Lazio elleni római első találkozó bizonyították, hogy Thomas Tuchel immár nem képes motiválni a nagy nevekkel rendelkező csapatot.

A feszültséget közvetlenül vasárnapi bochumi vereség után mindennél jobban demonstrálta Lőw Zsolt és a második félidőben lecserélt sokszoros válogatott, Joshua Kimmich összecsapása, amely a Kicker beszámolója szerint akár tettlegességig is fajulhatott volna, ha a csapatkapitány, Manuel Neuer nem lép közbe. Arról eltérők a német beszámolók, hogy ezért melyiküket terhelte inkább a felelősség, mindenesetre egy fotón már az is látható volt, hogy a két "szemben álló" fél kezet fogott.

A tudósítások utaltak arra is, hogy Tuchel nem jelent meg a találkozó utáni szokásos sajtótájékoztatón, ugyanakkor egy rövid nyilatkozatban kijelentette, pontosan tudja, hogy Lőw és Kimmich között mi történt, az azonban "nem tartozik a nyilvánosságra".

Ami pedig a Tuchel–Lőw "páros" jövőjét illeti, egyelőre még minden nyitott. A klub vezérigazgatója, Jan-Christian Dreesen ugyanakkor kijelentette, hogy

Thomas Tuchel a hét végi, az RB Leipzig elleni otthoni, kulcsfontosságú mérkőzésen ott ül majd a kispadon,

a de a folytatásról a klubvezető már nem bocsátkozott jóslatokba. Ez pedig azt valószínűsíti, hogy egy esetleges újabb kudarc véglegesen megpecsételheti a Lőw segédletével az elmúlt években francia, német és brit csapatok élén már több sikert elért Tuchel sorsát.

A lehetséges utódról folynak a találgatások. A ZDF sporttudósítója szerint "új név" a kalapban a világ legjobb edzői közé sorolt José Mourinho, akit idén januárban menesztett az AS Roma. Mindenesetre Mourinho állítólag "rendkívül" intenzív német nyelvtanulásba kezdett.

Sürgősségi esetben a másik bevethető jelölt Hansi Flick, aki korábban két éven keresztül már a Bayern München edzője volt, és irányításával a csapat egyik legjobb korszakát élte. Esélyeit ugyanakkor rontja, hogy a müncheniről a német válogatott kispadjára ült át, ahonnan sorozatos kudarcok után 2023 szeptemberében – a hazai szövetségi kapitányok történetében első ízben – felállították.

A német lapok már azt is nézegetik, hogy kik még a piacon a csapat nélküli edzők, így kerülhet a képbe Antonio Conte, aki több klubnál is nagy sikereket ért el, de mióta távozott a Tottenhamtől, nincs munkája. De állás nélküli 2021 nyara óta Joachim Löw is, aki 15 éven át volt a válogatott szövetségi kapitánya, és világbajnoki címig vezette a nemzeti együttest. Ráadásul rendszeres vendég a müncheni Allianz Arena lelátóján.

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×