eur:
389.41
usd:
363.76
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
A fotókért köszönet Mérei Lászlónak - tf.hu
Nyitókép: A fotókért köszönet Mérei Lászlónak - tf.hu

Elhunyt Zarándi László, a villámikrek egyike

Az egykor kiemelkedő sportoló 94 évet élt. Halálhírét a családja közölte.

Az 1929-ben Kiskunfélegyházán született sportember az 1952-es, helsinki játékokon lett harmadik 4x100 méteres váltóban. Két évvel később a berni kontinensviadalon pedig a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel társaival, azaz Varasdi Gézával, Csányi Györggyel és Goldoványi Bélával. A csapatukat villámikrekként ismerték.

Pályafutása után a Testnevelési Főiskolán dolgozott tanárként, egyetemi docensként, majd az atlétikai tanszék vezetőjeként vonult nyugdíjba.

Edzőként hosszú ideig a kétszeres fedett pályás Európa-bajnok és máig a férfi távolugrás országos csúcstartójának, Szalma Lászlónak a trénere volt, munkásságát pedig mesteredzői diplomával jutalmazták.

Címlapfotónk a Testnevelési Egyetem oldaláról származik.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×