eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A magyar válogatott játékosai ünneplik győzelmüket a férfi vízilabdatorna döntőjében játszott Magyarország - Görögország mérkőzés végén a fukuokai vizes világbajnokságon 2023. július 29-én. A magyar férfi vízilabda-válogatott ötméteresek után 14-13-ra győzött a görög csapat ellen és aranyérmet nyert.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Kapitányi értékelés a vb-arany után: lehet, hogy fanatikus őrültnek tűnök, de munka, munka, munka jön

A szövetség elnöke szerint lehetetlen volt ülve nézni a mérkőzést, játszani könnyebb volt. A szövetségi kapitány azt ígérte, most ünneplés van, de aztán munka jön, munka és munka.

Görögország ötméteresekkel történt legyőzése után a magyar férfi vízilabda-válogatott friss világbajnok főszereplői értékelték a sportág negyedik férfi vb-elsőségének megszerzését.

Varga Zsolt szövetségi kapitány (M4 Sport) - Annyira, de annyira izgalmas és stresszes volt a vége, hogy kell egy idő, mire felfogjam. Nagy mentális energiák mentek ki, tudtam, hogy egy döntőhöz is nagy energiák szükségesek, de sikerült megnyerni, gratulálok a csapatnak. Az ötméteresek előtt a nyugalom volt a kulcsszó; nyilván sok munka van benne, de az a zsenialitás, ösztönös dolog az Vogel Soma, a kapus faktora. Hogy mi van előttünk? Lehet, hogy fanatikus őrültnek tűnök, de munka, munka, munka. Most örülünk, de aztán összekapjuk magunkat. Óriási emberi és lelki változások történtek, aminek csak ez lehetett a vége. Edzőként nagy elődöktől tanulhattam, ez is fantasztikus része lesz az életemnek minden.

Madaras Norbert MVLSZ-elnök (M4 Sport): - Nagy pillanat ez, nem lehetett ülve nézni a mérkőzést, játszani könnyebb volt, mint szurkolni. Nagy és szép dolog ez, ami történt. Leginkább a játékosoknak kell köszönetet mondani, illetve a családoknak, edzőknek, akik felnevelték ezeket a játékokat. Nem baj, hogy mostantól nem scak én vagyok kétszeres vb-aranyérmes férfi vízilabdázó, gratulálok Varga Dénesnek és Vámos Mártonnak.

Varga Dániel (szakértő, M4 Sport): - Az egész világbajnokságon nem volt pánik. Hiába volt -3 a spanyolok ellen, néha már én voltam ideges a lassúság miatt, de látszik, hogy ez miről szólt.

Cseh Sándor (szakértő, M4 Sport): - A mostani csapat világsztárjai, Manhercz, Zalánki, Vámos, Varga Dénes igazán küzdöttek egymásért, fantasztikus egységet alkottak, jól mozogtak együtt és az utolsó másodpercig jól védekeztek. Pontosan tudták, hogy azzal nyernek, ha egy végén kapott emberhátrányt is ki tudnak a védekezni. Fantasztikus játékosok vannak az ellenfeleknél, de támadóink igazán jó, a balkezesek különösen is. De a mérkőzést a csapat nyeri meg a védekezéssel. A magyar vízilabdázás megtanulta, hogy a védekezés nem egy szenvedés, hanem a győzelem kulcsa.

A jövő nyári olimpiáig - amelyre a döntőbe kerüléssel kijutott a csapat - van még egy Európa-bajnokság és még egy világbajnokság is, mivel a Covid miatt összesűrűsödtek a világesemények 2020 óta, a sűrű, 3 éves olimpiai ciklus befejeződésével áll helyre a rend.

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 16:25
×
×
×
×