eur:
394.07
usd:
370.9
bux:
67407.86
2024. április 15. hétfő Anasztázia, Tas
A magyar válogatott játékosai ünneplik győzelmüket a férfi vízilabdatorna döntőjében játszott Magyarország - Görögország mérkőzés végén a fukuokai vizes világbajnokságon 2023. július 29-én. A magyar férfi vízilabda-válogatott ötméteresek után 14-13-ra győzött a görög csapat ellen és aranyérmet nyert.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Kapitányi értékelés a vb-arany után: lehet, hogy fanatikus őrültnek tűnök, de munka, munka, munka jön

A szövetség elnöke szerint lehetetlen volt ülve nézni a mérkőzést, játszani könnyebb volt. A szövetségi kapitány azt ígérte, most ünneplés van, de aztán munka jön, munka és munka.

Görögország ötméteresekkel történt legyőzése után a magyar férfi vízilabda-válogatott friss világbajnok főszereplői értékelték a sportág negyedik férfi vb-elsőségének megszerzését.

Varga Zsolt szövetségi kapitány (M4 Sport) - Annyira, de annyira izgalmas és stresszes volt a vége, hogy kell egy idő, mire felfogjam. Nagy mentális energiák mentek ki, tudtam, hogy egy döntőhöz is nagy energiák szükségesek, de sikerült megnyerni, gratulálok a csapatnak. Az ötméteresek előtt a nyugalom volt a kulcsszó; nyilván sok munka van benne, de az a zsenialitás, ösztönös dolog az Vogel Soma, a kapus faktora. Hogy mi van előttünk? Lehet, hogy fanatikus őrültnek tűnök, de munka, munka, munka. Most örülünk, de aztán összekapjuk magunkat. Óriási emberi és lelki változások történtek, aminek csak ez lehetett a vége. Edzőként nagy elődöktől tanulhattam, ez is fantasztikus része lesz az életemnek minden.

Madaras Norbert MVLSZ-elnök (M4 Sport): - Nagy pillanat ez, nem lehetett ülve nézni a mérkőzést, játszani könnyebb volt, mint szurkolni. Nagy és szép dolog ez, ami történt. Leginkább a játékosoknak kell köszönetet mondani, illetve a családoknak, edzőknek, akik felnevelték ezeket a játékokat. Nem baj, hogy mostantól nem scak én vagyok kétszeres vb-aranyérmes férfi vízilabdázó, gratulálok Varga Dénesnek és Vámos Mártonnak.

Varga Dániel (szakértő, M4 Sport): - Az egész világbajnokságon nem volt pánik. Hiába volt -3 a spanyolok ellen, néha már én voltam ideges a lassúság miatt, de látszik, hogy ez miről szólt.

Cseh Sándor (szakértő, M4 Sport): - A mostani csapat világsztárjai, Manhercz, Zalánki, Vámos, Varga Dénes igazán küzdöttek egymásért, fantasztikus egységet alkottak, jól mozogtak együtt és az utolsó másodpercig jól védekeztek. Pontosan tudták, hogy azzal nyernek, ha egy végén kapott emberhátrányt is ki tudnak a védekezni. Fantasztikus játékosok vannak az ellenfeleknél, de támadóink igazán jó, a balkezesek különösen is. De a mérkőzést a csapat nyeri meg a védekezéssel. A magyar vízilabdázás megtanulta, hogy a védekezés nem egy szenvedés, hanem a győzelem kulcsa.

A jövő nyári olimpiáig - amelyre a döntőbe kerüléssel kijutott a csapat - van még egy Európa-bajnokság és még egy világbajnokság is, mivel a Covid miatt összesűrűsödtek a világesemények 2020 óta, a sűrű, 3 éves olimpiai ciklus befejeződésével áll helyre a rend.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik az osztrák–orosz kémháború: kölcsönös kiutasítások és vádaskodások

Folytatódik az osztrák–orosz kémháború: kölcsönös kiutasítások és vádaskodások

Márciusban Ausztria utasított ki két orosz diplomatát, Oroszország ezt nem sokáig hagyta válasz nélkül. Ezúttal egy osztrák diplomatát nyilvánítottak nemkívánatos személynek. Közben Bécsben tovább folyik a vizsgálat a korábbi osztrák alkotmányvédelmi hivatal egy volt munkatársa ellen, akit azzal vádolnak, hogy titkos adatokat továbbított az Orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálatnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Csúnya a lett a nap vége az amerikai tőzsdéken

Csúnya a lett a nap vége az amerikai tőzsdéken

A fokozódó geopolitikai feszültségek nyomást gyakoroltak ma reggel az ázsiai tőzsdékre, az irányadó európai indexek azonban emelkedésekkel nyitottak, és napközben is kitartottak a pluszok. Az energiaszektor gyengélkedik ma az olajár esésével együtt, míg az ipari vállalatok részvényei felülteljesítők. A magyar piac követte napközben az európai tőzsdéket, kisebb pluszban áll egész nap a BUX, a blue chipek közül csak a Richter esett ma. A tengerentúlon ehhez képest jelentős hangulatromlást láttunk annak ellenére, hogy a kereskedés első részében még emelkedésben voltak a tőzsdék. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×