eur:
367.97
usd:
342.32
bux:
49320.70
2023. június 10. szombat Gréta, Margit
A dán Rasmus Lauge Schmidt (b) és Henrik Mollgaard Jensen a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs világbajnokság döntőjében játszott Dánia - Franciaország mérkőzésen a stockholmi Tele2 Arénában 2023. január 29-én.
Nyitókép: A dán Rasmus Lauge Schmidt (b) és Henrik Mollgaard Jensen a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs világbajnokság döntőjében játszott Dánia - Franciaország mérkőzésen. MTI/Kovács Tamás

Dánia nyerte a férfi kézilabda-világbajnokság döntőjét

Dánia sorozatban harmadszor világbajnok.

Dánia nyerte az olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda-világbajnokságot, miután 34-29-re legyőzte az olimpiai címvédő Franciaországot vasárnap a stockholmi döntőben.

Elsöprő kezdést produkáltak az ezúttal is rendkívül gyorsan és pontosan játszó dánok, akik a hetedik percben már 6-2-re vezettek. A franciák az időkérésüket követően felvették a meccs ritmusát, és az első félidő második felében hatékonyabb védekezéssel egy találatra csökkentették hátrányukat.

A második felvonás elején megint elléptek hárommal a skandinávok, és ezt már nem tudta ledolgozni az olimpiai bajnok, amely két gólnál közelebb nem került a dánokhoz, és végül úgy veszítette el a finálét, hogy egyszer sem vezetett.

Dánia sorozatban harmadszor nyerte meg a vb-t, ez korábban még egyetlen csapatnak sem sikerült.

A mezőny legeredményesebb játékosa a Veszprém dán csapatkapitánya, Rasmus Lauge Schmidt volt tíz találattal, Simon Pytlick kilenc, Mathias Gidsel hat gólt lőtt. A túloldalon Nedim Remili hat, Dika Mem öt, a veszprémi Kentin Mahé egy góllal zárt. Niklas Landin nyolc, Kevin Möller három védéssel járult hozzá a sikerhez, a francia kapusok közül Remi Desbonnet háromszor, Vincent Gerard négyszer védett.

Eredmények:

döntő:

Dánia-Franciaország 34-29 (16-15)

Stockholm, 20 ezer néző, v.: Nacsevszki, Nikolov (északmacedónok)

lövések/gólok: 46/34, illetve 42/34

gólok hétméteresből: 1/1, illetve 7/5

kiállítások: 8, illetve 6 perc

a 3. helyért:

Spanyolország-Svédország 39-36 (18-22)

az 5. helyért:

Németország-Norvégia 28-24 (16-13)

a 7. helyért:

Egyiptom-MAGYARORSZÁG 36-35 (17-11, 28-28, 29-29, 31-31, 33-33) - kétszeri hosszabbítás után

Stockholm, 2023. január 29.
A dán Magnus Saugstrup Jensen (elöl) és Mikkel Hansen (j), valamint a francia Luka Karabatic a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs világbajnokság döntőjében játszott Dánia - Franciaország mérkőzésen a stockholmi Tele2 Arénában 2023. január 29-én.
MTI/Kovács Tamás
A dán Magnus Saugstrup Jensen (elöl) és Mikkel Hansen (j), valamint a francia Luka Karabatic a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs világbajnokság döntőjében játszott Dánia - Franciaország mérkőzésen a stockholmi Tele2 Arénában 2023. január 29-én. MTI/Kovács Tamás

Címlapról ajánljuk

Mutatjuk a leomlott Körös-hidat - Nem egyszerű a teljes bontás

A Gyulavarsándi híd bontása még folyik, a híd elbontott darabjait a hullámtérből eltávolítják, hogy egy esetleges érkező árhullám se tudja magyar területre sodorni - közölte a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kövizig) igazgatója szombaton, hozzátéve: pontszerű harmadfokú készültség van a Fehér-Körösön.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×