eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A finn Valtteri Bottas (b) és a kínai Csou Kuan-jü, az Alfa Romeo versenyzői a Forma-1-es Magyar Nagydíj előtti pilótaparádén a mogyoródi Hungaroringen 2022. július 31-én.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Új szerződés vonatkozik a Magyar Nagydíj televíziós közvetítési jogaira

A teljes versenyhétvégék összes programjaira vonatkozik.

Aláírták a televíziós közvetítési jogokra vonatkozó szerződést, melynek értelmében a 2025-ös idény végéig kizárólag a közmédia közvetíti Magyarországon a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság, valamint a betétprogramok versenyhétvégéit - tájékoztatta a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Sajtó és Marketing Irodája közleményben az MTI-t.

A megállapodásról Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója számolt be a vasárnapi F1-es Magyar Nagydíj előtt a Hungaroringen.

"A Forma-1 az egyik legértékesebb sportjog, nézettsége folyamatosan rekordokat dönt. Ezért nagy büszkeséggel jelentem be, hogy a következő három szezonban, 2025 végéig is a magyar közmédia marad a sorozat kizárólagos otthona. Külön öröm, hogy ezt a bejelentést a Hungaroringen, a Magyar Nagydíj előtt tehetem meg, ami hagyományosan a szezon legnézettebb futama hazánkban" - fogalmazott Papp Dániel a közlemény szerint, és hozzátette: "az újabb szerződéskötés hatalmas siker a közmédia számára, és egyúttal biztosítja a nézőket, hogy a korábbi években megszokott magas szintű minőségben élvezhetik a sorozat közvetítéseit".

Az M4 Sport hét éve, a csatorna indulása óta közvetíti az F1-es viadalokat, melyeknek nézőszáma a televíziós piacon szinte egyedülálló módon tavaly és idén is növekedett. A versenyeket 2022-ben átlagosan több mint félmillió magyar néző követte az M4 Sporton.

"Évről évre látjuk, hogy a Forma-1 jogtulajdonosa folyamatosan alakít a sorozaton, ezzel növeli a márka népszerűségét. A szabályváltozások és a sprintfutamok bevezetése is működik, folyamatosan nő az F1 nézettsége. Ezzel párhuzamosan mi is a nézői élmény fejlesztésén dolgozunk az M4 Sport csatornánál. Ebben a szezonban újra ott vannak kollégáink az európai futamokon, így exkluzív interjúkkal tudunk szolgálni a rajongóknak közvetlenül a futamok előtt és után. Ráadásul, az M4 Sport+ elindításának az autósport szurkolói is örülhettek, hiszen így a betétfutamok - például az ifj. Tóth Lászlót is foglalkoztató F3-as versenyek - jóval nagyobb arányban kerülnek élőben a képernyőnkre. Sőt, ettől az évtől már a pilótaparádékat is megmutatjuk a versenyek előtt, amivel tovább bővült a kínálatunk" - mondta a közlemény szerint Székely Dávid, az M4 Sport csatornaigazgatója.

A 2025 végéig érvényes közvetítési szerződés értelmében az F1-es versenyhétvégék szabadedzéseit, időmérőit, sprintfutamait és nagydíjait is élőben közvetítheti az M4 Sport.

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×