eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A spanyol Rafael Nadal az amerikai Taylor Fritz ellen a wimbledoni teniszbajnokság férfi egyesének negyeddöntőjében játszott mérkőzés egyik szünetében 2022. július 6-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Kieran Galvin

Rafael Nadal visszalépett Wimbledonban

Nem bírta tovább a hasfalsérülésével. Így Nick Kyrgios játék nélkül jutott be élete első Grand Slam-döntőjébe.

A 22-szeres Grand Slam-tornagyőztes Rafael Nadal hasfalsérülése miatt visszalépett a wimbledoni teniszbajnokságtól.

A 36 éves spanyol sztár csütörtök este sajtótájékoztatón jelentette be, hogy nem vállalja a játékot az elődöntőben.

Úgy fogalmazott: jelen állapotában két mérkőzést nem tudna megnyerni, már csak azért sem, mert nem képes megfelelő sebességgel adogatni, ráadásul nem szeretné megkockáztatni, hogy esetleg két-három hónapot ki kelljen hagynia.

Nadal szerdán ötszettes, 4 óra 20 perces csatában gyűrte le az amerikai Taylor Fritzet, de közben többször is ápolni kellett őt.

Gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító gyógyszert kapott, miközben a páholyból az édesapja és a húga is hevesen gesztikulálva biztatta arra, hogy adja fel a meccset.

Csütörtökön orvosi vizsgálaton esett át, ennek során megállapították, hogy 7 mm-es szakadás van a hasfalizmában. Ennek ellenére még edzett, de végül kénytelen volt visszalépni. Nadalra három-négy hét kihagyás vár, ám reményei szerint ez nem befolyásolja a versenyprogramját.

Az év első két GS-versenyét megnyerő spanyol klasszis a júniusi Roland Garroson úgy győzött, hogy folyamatosan érzéstelenítő injekciókat kapott a bal lábának idegeibe a lábközépcsont ritka deformációjaként ismert Müller-Weiss-szindrómája miatt. Ezután egy különleges rádiófrekvenciás terápián járt Barcelonában, amely révén a lebénított lábidegek nem tudják a fájdalomingert az agyba továbbítani.

A wimbledoni fináléért az angliai torna 2008-as és 2010-es bajnoka

Nick Kyrgiosszal csapott volna össze

pénteken. Utóbbi játékos így az első ausztrál, aki döntőt játszat a férfiaknál az angol nyílt bajnokságon Mark Philippoussis 2003-as szereplése óta. Ez lesz Kyrgios első fináléja Grand Slam-tornán.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×