eur:
394.43
usd:
370.2
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Robert Lewandowski, a Bayern München játékosa ünnepel, miután megszerezte a nyitógólt a Werder Bremen elleni mérkőzésen a labdarúgó Német Kupa elődöntőjében Brémában 2019. április 24-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Focke Strangmann

Robert Lewandowski állítólag sztrájkra is kész lenne

A világ egyik legjobbjának tartott lengyel támadó mindenképp Barcelonába költözne, a Bayern München azonban hajthatatlan, és nem engedi a 33 éves csatárt, akinek szerződéséből még egy év van hátra. Értesülések szerint Robert Lewandowski kész lenne arra is, hogy szabotálja az edzéseket, míg klubja retorziókat fontolgat.

Minderről a Sport1 német portál számolt be Lewandowski korábbi tanácsadójára, Maik Barthelre hivatkozva.

Barthel szerint a rendkívül gólerős lengyel csatár hasonló lépéseket fontolgatott akkor is, amikor évekkel ezelőtt korábbi klubjától, a Borussia Dortmundtól a Bayernhez igazolt. A dortmundiak végül engedtek, így a szakítás békés volt.

A német portál idézte Andrej Dalinger ügyvédet, aki szerint

Lewandowski állítólag sztrájkra is kész, hogy kikényszerítse a távozásához való hozzájárulást.

Ugyanakkor a Bayern sem tétlenkedik. Az ügyvéd szerint a müncheni klubnak is megvannak a jogi eszközei, hogy a csatárt "jobb belátásra" bírja.

A jog egyértelmű, azaz ha nincs munka, nincs fizetség sem. Ha Lewandowski nem teljesíti szerződéses kötelezettségeit, klubja visszatartja fizetését.

Ezen felül a Bayern még külön büntetést is kiszabhat, amelynek nagysága egy, illetve kéthavi fizetés között mozog.

"Lewandowski fejedelmi fizetését figyelembe véve ez igen csak jelentős összeg lenne"

- jelentette ki Dalinger.

Ugyanakkor amennyiben a lengyel támadó továbbra is megtagadná a munkát, jelenlegi klubja első lépésben figyelmeztetheti, majd következő lépésként rendkívüli felmondásban részesítheti. Ebben az esetben viszont Lewandowski érvényben lévő szerződés nélkül és ingyen távozhatna.

A lengyel támadónak július 12-én kell megjelennie az edzésen Münchenben.

A Sport1 információi szerint a "Lewandowki-pókerben" az FC Barcelona 40 millió euróra emelte a tétet. A Bayern azonban ezt elutasította, és 60 millió körüli összeget követel.

A 130-szoros lengyel válogatott futballista a Bayernben 374 tétmérkőzésen lépett pályára, ezeken 344 gólt szerzett és 72 gólpasszt adott. Számos egyéni elismerése mellett - többek között 2020-ban az év játékosának választották - nyolcszor nyert Bundesligát a bajorokkal – és további kettőt a Dortmunddal –, egyszer pedig a Bajnokok Ligájában diadalmaskodott.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×