eur:
393.85
usd:
367.98
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
MUNICH, GERMANY - APRIL 12: Julian Nagelsmann, Head Coach of FC Bayern Muenchen reacts during the UEFA Champions League Quarter Final Leg Two match between Bayern MĂźnchen and Villarreal CF at Football Arena Munich on April 12, 2022 in Munich, Germany. (Photo by Christian Kaspar-Bartke/Getty Images)
Nyitókép: Christian Kaspar-Bartke/Getty Images

Quo vadis Bayern München?

Amikor szombat este a Bajnokok Ligája döntőjében összecsap egymással a Liverpool és a Real Madrid, a Bayern Münchennek is erősnek kell lennie. Szeme előtt zajlik ugyanis az a párharc, amelyet a negyeddöntőben történt kiesésével az FC Villareal ellen puskázott el.

Hasan Salihamidzic sportigazgató a kudarcot a szezon csalódásának nevezte. Elismerte, hogy számára a Bajnokok Ligája a legfontosabb, és ezért nem elégedett.

A csalódás ellenére mind Salihamidzic, mind Oliver Kahn klub ügyvezetője, mind pedig Herbert Hainer elnök hangsúlyozta, hogy a legfőbb cél a jövőben is a legjobb európai klubcsapatnak járó kupa megszerzése.

A klubhoz közel álló források szerint ez azonban nem lesz könnyű, aminek nem csak gazdasági, illetve pénzügyi okai vannak. Az utóbbi időben ugyanis felerősödtek a klubon belüli viszályok is.

Most mindenekelőtt a legfőbb feladat az, hogy az új igazolások, illetve a tervezett távozások frontján rendet teremtsenek.

Münchenben egyelőre két új érkezőt jeleztek, mégpedig az Ajax Amsterdam jobbhátvédje, Noussair Mazraoui, illetve a középpályás, Ryan Gravenberch személyében. Folynak a tárgyalások a Liverpool támadójának, Sadio Manénak igazolását illetően is.

Mindez némi megnyugvásra ad okot, de a viták ezzel még nem jutottak nyugvópontra.

Mindenekelőtt Robert Lewandowski bejelentése okoz izgalmat. A világ egyik legjobbjának számító csatár ugyanis közölte, hogy egy évvel szerződésének lejárta előtt, azaz már most távozni kíván az FC Barcelonához.

A német válogatott és rendkívül tehetséges Serge Gnabry ugyancsak bejelentette, hogy 2023-ban lejáró szerződését nem kívánja meghosszabbítani.

A két klubikon, Manuel Neuer, illetve Thomas Müller ugyan 2024-ig hosszabbított, ez azonban kevés volt a belső feszültségek csillapításához.

A bírálatok középpontjában a Hasan Salihamidzic áll. Sokan felróják, hogy a sportigazgató sem a klubon belül, sem kifelé képtelen megfelelően kommunikálni. Ez az oka annak, hogy több játékossal, illetve korábbi edzőkkel nehezen jutott közös nevezőre.

A Bayern korábbi sikeredzője, a német válogatott jelenlegi irányítója, Hansi Flick a játékosállomány összetétele miatt olyan mértékben tűzött ösze vele, hogy elsősorban felindulásból elhagyta a klubot.

Az utód, Julian Nagelsman a hírek szerint elődjénél kevésbé konfrontatív. Többször hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a játékosállomány megerősítésére van szükség. Egy esetleges Bajnokok Ligája-győzelem csakis így lehetséges.

Salihamidzic szerződése 2023-ban jár le. A klub legfelsőbb vezetői, köztük legfőbb mentora, a jelenlegi tiszteletbeli elnök, Uli Hoeness egyelőre kiállnak mellette.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×