eur:
394.01
usd:
365.68
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
A győztes Szilágyi Gerda a célban női 100 méteres hátúszás döntőjében az úszók kaposvári olimpiai kvalifikációs országos bajnokságán a Csik Ferenc Versenyuszodában 2020. december 9-én.
Nyitókép: Varga György

Levélben állt ki apja mellett Szilágyi Lilliána húga

Szilágyi Gerda nyílt levelet írt, amelyben elsősorban az úszószövetség elnökét bírálja.

Szilágyi Gerda Wladár Sándor elnöknek címezte a levelet, amelyet az Index tett közzé. Ebben sorra cáfolja vagy visszautasátja annak csütörtöki állításait, és visszautasítja az apját ért vádakat.

Azt írja: el, jól érzi magát, és remek eredményekkel zárta az évet. Cáfolja, hogy apja valaha is bántotta volna őt vagy nővérét. Egyebek mellett így fogalmaz:

"...édesapám soha nem abuzált, ahogy Szilágyi Liliánát sem. (...)A szörnyűségek, melyeket Szilágyi Liliána állít, hazugságok, ezt ő is nagyon jól tudja. "

Azt hangsúlyozza, édesapjától minden támogatást megkapott, aminek köszönhetően leérettségizett, bejutott a jogi egyetemre, úszásban pedig országos csúcstartó, valamint háromszoros felnőtt magyar bajnok lett.

Szerinte nem igaz, hogy a szövetség elnöke nem tudta őt elérni, hiszen nem is kereste. (Wladár Sánor bezsélt arról, hogy többször próbálták vele felvenni a kapcsolatot, de nem sikerült). Egyben jogi következményekkel fenyegeti meg Wladár Sándort, ha minősíti a családját. Azt írja:

"Felháborítónak tartom a MÚSZ elnökének ilyen mértékű beavatkozását a családi életembe. Folyamatosan lejáratja mind az édesapám, mind az én személyemet."

A sportoló egyben támogatást kér egyesületüknek, a Stamina TK-nak, amelyben édesapja is dolgozik.

Vádak és perek

A 25 éves, Európa-bajnoki ezüstérmes úszó Szilágyi Liliána ügyvéd édesapját, korábbi edzőjét, egykori olimpikon úszót (és jelenleg is gyerekek úszóedzőjét) vádolta meg azzal, hogy bántalmazta őt és édesanyját is.

Szilágyi Zoltán egykori olimpikon nyílt levélben válaszolt az elhangzottakra. A MÚSZ elnöke a szövetség két bizottságát is vizsgálat lefolytatására utasította. Wladár Sándor az InfoRádióban a Szilágyi Zoltánnal való közelmúltbeli konfliktusukról és a lánya által elmondottakról is beszélt.

Az ügyben bírósági eljárás lefolytatása várható, miután Szilágyi Zoltán büntetőfeljelentést helyezett kilátásba. Az úszószövetség elnöke is leszögezte, hogy az ügy messze túlmutat a MÚSZ hatáskörén.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×