eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga
Fucsovics Márton a cseh Jiri Vesely ellen játszik a wimbledoni teniszbajnokság férfi egyesének második fordulójában 2021. június 30-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga

Állva halt meg a világelsővel szemben Fucsovics Márton Párizsban

Fucsovics Márton kiélezett, háromjátszmás mérkőzésen maradt alul a világelső Novak Djokoviccsal szemben a Párizsban zajló, 3 millió euró (1 milliárd forint) összdíjazású kemény pályás férfi tenisztorna második fordulójában.

Fucsovics, aki hétfőn az első körben három játszmában az olasz Fabio Fogninit múlta felül, nem kezdte jól a mérkőzést, kifejezetten tompán teniszezett és gyorsan elveszítette szerváját, így a szeptemberi US Openen elveszített fináléja óta első egyes meccsét vívó szerb világelső 3:0-ra elhúzott. A folytatásban némileg koncentráltabbá vált a nyíregyházi játékos, ám továbbra is sokszor rontott, 2:5-nél pedig ismét elbukta az adogatójátékát, ezzel 38 perc alatt a szettet is.

A második felvonás sem indult biztatóan, a magyar sportoló ugyanis első szervajátékában ismét megremegni látszott, Djokovics bréklabdához jutott, ám Fucsovicsnak sikerült fordítania, majd rögtön ezután ő vette el riválisa szerváját. A brékelőny láthatóan megnyugtatta a 29 éves magyar teniszezőt, aki a folytatásban kiválóan adogatott és magabiztosan hozta szerváit, 5:4-nél semmire, ezzel 40 perc alatt egyenlített.

A harmadik szett a korábbiaknál jobban indult magyar szempontból, Fucsovics ugyanis simán hozta első szervajátékát, majd 1:1-nél megnyerte Djokovics adogatásának első két pontját. Innen viszont a szerb "sebességet" váltott és nem csupán saját, hanem Fucsovics következő adogatását is hozta. A magyar ugyanakkor nem adta fel és visszavette a szervát (2:3), ám a pihenő után ismét elbukta a sajátját (2:4), innen pedig már nem tudott visszajönni a meccsbe, így végül két óra játék után veszített.

Novak Djokovics (szerb, 1.)–Fucsovics Márton 6:2, 4:6, 6:3

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Felemás hangulatban telt a kereskedés reggel Ázsiában, de az európai tőzsdéken már látszik némi hangulatjavulás a hét korábbi részében látott eséshez képest. Megérkeztek ma a havi amerikai PCE-adatok, amelyek a várakozásoknak megfelelően az infláció további lassulását mutatták, ám mivel a tegnap megjelent második negyedéves adat már magában foglalta a júniust is, így nagy meglepetése nem lehetett számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×