eur:
394.95
usd:
371.72
bux:
65428.99
2024. április 17. szerda Rudolf
Fucsovics Márton az orosz Andrej Rubljov ellen játszik a wimbledoni teniszbajnokság férfi egyesének nyolcaddöntőjében Londonban 2021. július 5-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga

Fucsovics Márton győzött és a világelsővel játszik Párizsban

Novak Djokovics a magyar teniszező ellen tér vissza másfél hónapos kihagyást követően.

Fucsovics Márton három játszmában legyőzte az olasz Fabio Fogninit a Párizsban zajló, 3 millió euró (1 milliárd forint) összdíjazású kemény pályás férfi tenisztorna első fordulójában, a következő körben pedig a világelső szerb Novak Djokoviccsal találkozik.

Remekül kezdett a világranglistán negyvenedik helyezett magyar játékos és gyorsan elhúzott 5:0-ra. Ekkor meglepően sokat hibázó ellenfele (37.) ápolást kért, mert kisebb sérülés hátráltatta, de folytatni tudta a meccset, amelynek az első játszmáját azonban 27 perc alatt elveszítette.

A második szettben Fognini ismét elveszítette első adogatójátékát, ekkor dühében összetörte ütőjét, a folytatásban viszont váratlanul nagyot változott a játék képe: az olasz egyre kevesebbet hibázott, a magyar viszont egyre többet. A fordulatosan alakult, közepes színvonalú játszma rövidítésben dőlt el, Fucsovics 6-5-nél meccslabdához jutott, ám Fognini fordított, 8-6-ra nyert, ezzel 63 perc alatt egyenlített. A nyíregyházi teniszező többször reklamált riválisa sportszerűtlenségei miatt, de a mérkőzésvezető csupán szóbeli figyelmeztetést alkalmazott.

A harmadik felvonásban Fucsovics rögtön elveszítette adogatójátékát, ám hamarosan javított, és végül ez a szett is ugyanolyan fordulatos volt, mint a második. Fognini 5:4-nél a győzelemért szerválhatott, de nem járt sikerrel. Ezúttal is rövidítésre volt szükség, amelyben az olasz megint a földhöz vágta ütőjét, de a szankció újfent elmaradt. Fucsovics 6-3-nál három meccslabdához jutott, amelyek közül a harmadikat egy ásszal kihasználta, így 2 óra 44 perc után továbbjutást ünnepelhetett.

A győztes kilenc ászt ütött és hét kettős hibája volt, a vesztes egy ásszal és négy kettős hibával zárt.

Ez volt Fucsovics idei 25. győzelme az ATP-sorozatban, ezzel beállította saját karriercsúcsát, amit először 2018-ban ért el. A két játékos ötödször találkozott egymással, három vereség mellett másodszor nyert a magyar teniszező.

Fucsovics a második körben a világelső szerb Novak Djokoviccsal találkozik, aki egyesben azon a meccsen tér majd vissza másfél hónapos kihagyást követően,

ugyanis az amerikai nyílt bajnokság szeptember közepén elveszített döntője óta nem játszott mérkőzést.

Fucsovics Márton-Fabio Fognini (olasz) 6:1, 6:7 (6-8), 7:6 (7-5)

Címlapról ajánljuk

Már a szlovák parlamentbe is bejutottak a medvék

Alkotmánytörvény helyett a természetvédelmi és a polgári védelmi törvény módosításával oldanák meg a túlszaporodott medvék jelentette problémát a szlovák politikusok. Veszélyeztetés esetén kilőhetnék a medvéket Szlovákiában, a parlament rövidített eljárásban dönthet a törvényjavaslatról.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×