eur:
394.28
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Cristiano Ronaldo, a portugál labdarúgó-válogatott csapatkapitánya ünnepli gólját a labdarúgó Nemzetek Ligája harmadik fordulójában játszott Svédország-Portugália mérkőzésen a stockholmi Friends arénában 2020. szeptember 8-án. Ronaldo 100. és 101. válogatottbeli góljával a címvédő és Európa-bajnok Portugália 2-0-ra győzött.
Nyitókép: MTI/EPA/Mario Cruz

Erre lehet számítani Cristiano Ronaldótól az első meccsén

A tervek szerint Cristiano Ronaldo helyet kap a Manchester United csapatában szombat délután, a Newcastle United elleni bajnoki mérkőzésen.

A kedd óta a kerettel – eleinte a vb-selejtezőkön nem szereplő játékosokkal – edző Cristiano Ronaldo a Manchester Evening szerint közölte Ole Gunnar Solskjaerrel, hogy akár a kezdő tizenegyben szerepeljen a korábbi Man United-csillag, Steve Bruce csapata ellen.

A portugál szupersztár lassan tizenkilenc éve, 2002. szeptember 29-én, a Bölöni László által irányított Sporting CP-ben játszott először élvonalbeli mérkőzést, a Sporting Braga ellen, idegenben. Még aligha neki kellett volna megnyerni a meccset, nem is sikerült jól, a házigazdák 4-2-re nyertek.

A Manchester Unitedben már jobban sikerült a bemutatkozás, 2003. augusztus 16-án, az Old Traffordon, 4-0-ra nyertek a Vörös Ördögök a Bolton Wanderers ellen. Sir Alex Ferguson csapatában a már akkor is a hetes mezt viselő Ronaldo a három csereként beszálló egyike volt, Diego Forlán és a kameruni Éric Daniel Djemba-Djemba társaságában. Az uruguayi csatár egyébként a mostani menedzsert, Ole Gunnar Solskajert váltotta, hat perccel későbben, mint az ifjú portugál szélső beállt volna, így ők ketten már akkor játszottak együtt.

A Manchester United az alábbi kezdő tizeneggyel szerepelt: Howard – Phil Neville, Ferdinand, Fortune, Silvestre – Keane, Scholes, Butt, Giggs – Van Nistelrooy, Solskjaer. A gólokat Ryan Giggs (2), Paul Scholes és Ruud van Nistelrroy szerezte.

A Real Madridban, a La Ligában, 2009. augusztus 29-én, a Deportivo La Coruna ellen 3-2-re megnyert mérkőzésen mutatkozott be, tizenegyesből ő szerezte csapata egyik gólját. Manuel Pellegrini az Iker Casillas – Arbeloa, Raúl Albiol, Garay, Marcelo – Xabi Alonso, Kaká, Lassana Diarra – Raúl, Benzema, Cristiano Ronaldo tizenegyet választotta, a 62. perctől tíz percenként cserélt, beállt Granero, Gonzalo Higuaín és Guti is. Ronaldo természetesen végigjátszotta a mérkőzést, büntetője 2-1-es előnyhöz juttatta csapatát a 30. percben.

A legutóbbi klubváltást követő bemutatkozást – vélhetően még egy napig – a Juventus 2018. augusztus 18-i, idegenbeli bajnoki mérkőzése jelentette, a Serie A 2018–2019-es nyitó fordulójában. A Juve 3-2-re nyert Veronában, a Chievo ellen.

Massimiliano Allegri együttese egyáltalán nem nyert könnyen, de – ahogyan Ronaldo minden, légiósként töltött bajnoki debütálásán – nyerni tudott. A győztes gólt Federico Bernardeschi a 93. percben szerezte meg. A bajnoki címvédő a Szczesny – Joao Cancelo, Chiellini, Bonucci, Alex Sandro – Cuadrado, Khedira, Pjanic – Cristiano Ronaldo, Dybala, Douglas Costa tizeneggyel kezdett, csereként beállt Bernardeschi, Mandzukic és Emre Can is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×