eur:
392.63
usd:
365.72
bux:
66794.59
2024. április 26. péntek Ervin
Fekete szalag a Buenos Aires-i elnöki palota, a Casa Rosada homlokzatán 2020. november 26-án, miután az előző nap, 60 éves korában elhunyt Diego Maradona legendás argentin labdarúgó.
Nyitókép: MTI/EPA/EFE/Juan Ignacio Roncoroni

Az argentin elnöki palotában búcsúzhatnak a szurkolók Maradonától

Diego Maradona koporsóját a Buenos Aires-i elnöki palotában ravatalozták fel, a szurkolók itt búcsúzhatnak el tőle csütörtökön, napközben.

Minden idők egyik legjobb futballistája 60 éves korában távozott az élők sorából, a halálát szívroham okozta. Alberto Fernández argentin köztársasági elnök szerdán háromnapos nemzeti gyász hirdetett, a családja azonban azt kérte, hogy a ravatalozás ne tartson ilyen hosszú ideig.

Halálhírére a tisztelői a főváros központjában álló jelképhez, az obeliszkhez, illetve a Boca Juniors stadionjához, a Bombonerához vonultak, ott emlékeztek rá. A részvétnyilvánítások folyamatosan érkeznek a világ minden részéről.

A Boca Juniors, a Barcelona és a Napoli legendája 1986-ban világbajnoki címre vezette az argentin válogatottat, 1997-ben vonult vissza, edzőnek állt, de azóta egészségi problémákkal küszködött.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×