eur:
393.13
usd:
367.72
bux:
66074.04
2024. április 24. szerda György
Koronavírus-tesztelésre figyelmeztető tábla egy houstoni tesztállomáson 2020. júlus 11-én. A koronavírus-járvány leginkább az Egyesült Államokat sújtja, eddig 3 355895 fertőzöttet regisztráltak, és 137 405-en életüket veszítették.
Nyitókép: MTI/EPA/Aaron M. Sprecher

Betört a járvány a birkózósportba is

A női válogatott két tagja produkált pozitív teszteredményt. Ugyanazon a rendezvényen voltak egy edzésszünetben.

A magyar női birkózóválogatott két tagjának pozitív lett a koronavírustesztje.

A sportági szövetség (MBSZ) csütörtöki tájékoztatása szerint

az érintettek edzésszünetben, hétvégén klubtársaikkal együtt részt vettek egy rendezvényen, amely után koronavírusos fertőzésre utaló enyhe tüneteket tapasztaltak magukon.

A vizsgálat során a tesztjük pozitív lett, ezért a járványügyi előírást betartva házi karanténba vonultak.

Az MBSZ - amint az a közleményében olvasható - a hivatalos kontaktvizsgálat után a társakon is elvégeztetett több mint harminc tesztet, amelyek mindenki esetében negatívak lettek.

A szövetség emlékeztet arra, hogy a korábbi koronavírusos eseteket követően mintegy száz tesztet csináltatott a felnőtt, a junior és a kadet válogatott tagjain, szintén negatív eredményekkel.

A tájékoztatás szerint a felkészülés a klubokban és a válogatottban a vonatkozó szabályok szigorú betartásával folytatódik.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Hogyan és miből valósítaná meg az EU a zöld átállást?

Hogyan és miből valósítaná meg az EU a zöld átállást?

Egyre nagyobb figyelmet kap az unióban a zöld átállás megvalósítása, amihez különböző támogatási keretösszegek állnak rendelkezésre. A legnagyobb prioritás most ezen a téren az EU-ban a tiszta energia kérdése. Az ebbe történő befektetés segít megvalósítani a célokat. Az Európai Bizottság több fronton küzd a zöld átállás megvalósulásáért, ehhez 93 milliárd euró áll rendelkezésre, amivel ez most a legnagyobb ilyen projekt a világon - hangzott el a Portfolio Sustainable Tech 2024 konferenciáján, ahol Petri Bernadett, a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium közvetlen uniós források felhasználásának koordinációjáért felelős miniszteri biztos, a Magyar Fejlesztésösztönző Iroda (MFOI) ügyvezető igazgatója többek között az EU-s pályázati lehetőségekről beszélt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×