INFORÁDIÓ
2021. július 30. péntek
Judit, Xénia

birkózás

válogatott

eltiltás

veréb istván

Botrány a birkózóknál: hat embert kiraktak a válogatottból

Botrány a birkózóknál: hat embert kiraktak a válogatottból

Infostart

A Magyar Birkózószövetség felfüggesztette Veréb István, Mester Milán, Szurovszki Patrik, Lukács Botond, Juhász Balázs és Nagy Mihály válogatott tagságát.

Huszonhat kerettagból csak tizenegy jelent meg a birkózó-válogatott miskolci edzőtáborának második hetén. A szövetség honlapján megjelent közlemény szerint a sportolók elfogadhatatlan magyarázatokkal mentették ki magukat, és még az egyesületük sem tudott arról, hogy nem vesznek részt a foglalkozáson. Bácsi Péter, a szövetség szakmai igazgatója azt mondta, korábban is voltak problémák a válogatottban, de ez végleg kiverte a biztosítékot: a csapat edzőivel egyeztetve hozták meg a szigorú döntést.

A versenyzők kerettagságát elvileg egy évig függesztették fel, de akár fél év múlva visszatérhetnek, ha hajlandók változtatni a hozzáállásukon. Mindenesetre amikor az érintett sportolóknak Bacsa Péter alelnök ismertette a döntést, csupán egyvalakitől érkezett olyan visszajelzés, hogy megbánta a tettét.

"A felém mutatott tiszteletlenségük és a minősíthetetlen hozzáállásuk miatt felfüggesztettük őket, a válogatottban tehát nem tartunk igényt a munkájukra

– idézi a birkozoszov.hu Dvorák László szabadfogású szövetségi kapitányt. – A most történtek csak az utolsó cseppek voltak a pohárban: rendszeresen véleményezték az edzésen zajló programot, több kérésemet semmisnek tekintették. Miskolcon a következő indokok miatt nem jelentek meg: iskolai beiratkozás, vezetéstechnikai tanfolyamon való részvétel, lomtalanítás, de volt olyan is, aki azzal érvelt, hogy nem ízlik neki a táborban felszolgált étel, sőt az egyik felnőtt birkózót elméletileg az édesapja nem engedte el az összetartásra. Túllépték a határt, tolerálhatatlanná vált a viselkedésük. A fiatalok, a junior és kadet versenyzők példaértékűen végzik a dolgukat, őket, a jövőt tartom szem előtt, azt, hogy a magyar szabadfogás sikeressé váljon. Elég volt abból, hogy a motivált gyerekek a hisztit látják az edzéseken!"

A szabadfogású válogatott magyar tagjai 2013 óta nem szereztek világbajnoki érmet vagy helyezést, azóta fokozatos, folyamatos és szemmel látható a romló morális csapatszellem és a szakmai színvonal csökkenése. Bacsa Péter szerint egy kisebb csoport különféle egyéni érdekektől vezérelve a kezdetektől szabotálta a munkát, mindenféle mondvacsinált indokkal nem volt partner ebben a megújulásban.

Ennek a káros folyamatnak szabna gátat a mostani felfüggesztés: az érintett versenyzők egy évig nem tagjai a válogatott keretnek, a szövetség nem nevezi őket a nemzetközi és világversenyekre. A sportvezető úgy fogalmazott, mivel úgyis a gödör alján vagyunk ebben a szakágban, ezért a morális megújulás érdekében elkerülhetetlen volt e lépés megtétele.

Nyitókép: birkozoszov.hu
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018