eur:
393.93
usd:
369.07
bux:
65290.66
2024. április 19. péntek Emma
Monza, 2018. augusztus 31.Sebastian vettel, a Ferrari német versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Olasz Nagydíjának második szabadedzésén a monzai versenypályán 2018. augusztus 31-én. A futamot szeptember 2-án rendezik. (MTI/EPA/Srdjan Suki)
Nyitókép: (MTI/EPA/Srdjan Suki)

Türelmet kért a Ferrari-vezér a „szenvedőktől”

John Elkann, a Ferrari elnöke szerint teljes a bizalom Mattia Binotto Forma-1-es csapatfőnök iránt, de 2022 előtt nincs esély arra, hogy a maranellóiak sikereket érjenek el az autósport elitkategóriájában.

Az olasz istálló hiába az F1 történetének legrégebbi, egyben legsikeresebb csapata, a jelenlegi versenyautója túl lassú, a Ferrari így az első három hétvége után az összetettben csak az ötödik a konstruktőrök között.

„A valóság az, hogy az autónk nem versenyképes, és ezt

mindenki láthatta a pályákon, és látni fogja újfent

– nyilatkozta a Gazzetta dello Sportnak Elkann. – Most fektetjük le az alapokat ahhoz, hogy a 2022-es szabályváltoztatások érvénybe lépésekor újra a győztes útra lépjünk, ebben biztos vagyok.”

A Ferrari tavaly ezüstérmes volt a sorozatban hatodik világbajnoki címét ünneplő Mercedes mögött, amely az idén is nagy fölényben van, és jó úton halad hetedik konstruktőri trófeájának megszerzése felé.

A szabályok jelentős mértékű megváltoztatását 2021-re tervezték, de a koronavírus-járvány miatt egy évvel elhalasztották, így a csapatok jövőre is az idei versenyautókat használják majd.

Elkann szerint az idei F1-es Ferrari alapjaiban gyenge mind aerodinamikai, mind technikai szempontból, ráadásul motorerőt is veszített. Az elnök arra kérte a „szenvedő” rajongókat, hogy legyenek türelmesek, és emlékeztetett arra, hogy

a Ferrari legutóbbi aranykorszaka Michael Schumacherrel a volán mögött is csak hosszú várakozás után jött el.

A legendás hétszeres világbajnok német versenyző 1996-ban szerződött az olaszokhoz, de csak 2000-ben lett először vb-győztes, amellyel akkor a maranellóiak 21 éves sikertelenségi sorozatát szakította meg.

A Ferrari legutóbb 2008-ban nyert vb-címet a konstruktőrök között, és az elmúlt hat szezon során négy különböző csapatfőnökkel próbált visszatérni a sikeres útra. Elkann most azt mondta, Mattia Binottót teljes mértékben támogatják.

„Minden tudása és a karaktere megvan ahhoz, hogy elindítson egy győzelmi sorozatot, ráadásul ott volt a Ferrarinál már Jean Todt és Michael Schumacher idején is, tehát pontosan tudja, mi kell a sikerhez, és jövőre két fiatal, ambiciózus pilótája lesz” – fogalmazott az elnök.

A négyszeres világbajnok német Sebastian Vettel távozásáról Elkann úgy vélekedett,

nehezebb olyan versenyzőkre építeni, akik már nyertek vb-címeket, mint olyanokra, akik még nem.

A Ferrarinál jövőre a monacói Charles Leclerc és a most még mclarenes spanyol Carlos Sainz Jr. alkotja majd a pilótapárost.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×