eur:
392.9
usd:
366.44
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
2020. február 27-én készített kép Sebastian Vettelről, a Ferrari német versenyzőjéről a Barcelona melletti montmelói pályán tartott tesztelés közben. Május 12-i sajtóhírek szerint a négyszeres világbajnok Vettel az idény végén távozik a Ferrari Forma-1-es csapatától.
Nyitókép: MTI/EPA/EFE/Alejandro Garcia

Sebastian Vettel fontos dolgokat mondott el a jövőjéről

A négyszeres világbajnok Forma–1-es pilóta versenyezni akar, és nem levezetni; olyan csapatba szerződik csak, amellyel esélye lesz a győzelemre.

Sebastian Vettel a Magyar Nagydíj hétvégéjén hosszabb interjút adott a Sky Sportson a korábban szintén a Forma–1-ben versenyző, jelenleg a csatorna szakértőjeként dolgozó Martin Brundle-nak, és a Ferrarit a szezon végén elhagyó négyszeres világbajnok jövője is szóba került – írja a gphirek.hu.

Kiderült, hogy egyoldalú volt a döntés, a Ferrari nem ajánlott új szerződést versenyzőjének, így döntés előtt áll a pilóta, de mint mondta, „amikor egy ajtó bezárul, egy másik kinyílik". A jövőjéről azt mondta, "lehet, hogy maradok a Forma–1-ben, lehet, hogy máshol fogok versenyezni, de az is lehet, hogy visszavonulok egy bizonyos időre, vagy akár végleg. A kor nyilvánvalóan nem probléma, mert még sok év áll előttem."

Lehetséges csapatként szóba került már korábbi munkaadója, a Red Bull, majd a jövőre Aston Martinná váló Racing Pont. Jelenleg a Mercedes tavalyi autójára épülő Aston Martin lehet a legjobb lehetőség Vettelnek, aki nem akar egy középcsapathoz menni levezetni.

„Az elmúlt időszakban rájöttem, hogy imádok versengeni és imádok nyerni. Reméltem, hogy több futamot nyerhetek a pályafutásom során, de azért így sem rossz a mérleg. Úgyhogy ezért vagyok itt, nem azért, hogy csak résztvevő legyek és Forma–1-es pilótának mondhassam magam, vagy pénzt keressek. Azért vagyok itt, hogy elérjek valamit" – mondta Vettel, és közölte: győzni akar. Mindannyian tudjuk, hogy jelenleg melyik autóban kell ülnöd ahhoz, hogy nyerni tudj – utalt a Mercedesre. – Ez valószínűleg számomra nem lehetséges, úgyhogy nyilván értékelnem kell, hogy van-e bármi, ami a közelükbe érhet."

Az új helyzetet lehetőségként fogja fel, mélyre kell ásnia magában, és feltenni a kérdést, hogy mit akar. Ez alapján fogja meghozni a döntést a folytatásról. Ez alapján tehát elsősorban nem azon múlhat majd Vettel jövője, hogy talál-e magának ülést, mivel a szavaiból sejteni lehet, hogy ha ő is akarja, lesz helye a Forma-1-ben. Inkább azon dőlhet el a maradása, hogy megítélése szerint az őt szerződtetni kész csapat küzdhet-e a győzelmekért az elkövetkező években.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×