eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Benedek Tibor szövetségi kapitány a férfi vízilabda világliga A csoportjában, az 5. fordulóban játszott Románia - Magyarország mérkőzésen a nagyváradi Ioan Alexandrescu uszodában 2016. április 26-án. A magyar válogatott 15-7-re győzött, így továbbra is versenyben van a csoportelsőségért, ezáltal pedig a júniusi szuperdöntős részvételért.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Kemény Dénes: Benedek Tibor nem ismert lehetetlent, mindenki számára irányt mutatott

Kicsit úgy érzem magam, mint amikor a természet rendje felborul és nem a szülők mennek el előbb, hanem a gyermek – mondta az InfoRádiónak a tragikusan fiatalon elhunyt Benedek Tiborról a magyar férfi vízilabda-válogatott egykori szövetségi kapitánya.

Túl azon, hogy egy hosszan tartó betegség alkalmával az ember lelkileg valamelyest fel tud készülni a legrosszabbra, Benedek Tibor halálával kapcsolatban mégis úgy érzi, felborult a természet rendje – fogalmazott az InfoRádiónak Kemény Dénes, hiszen soha nem gondolta volna, hogy az olimpiai-bajnok játékosai közül bárki is hamarabb távozik majd az élők sorából, mint ő.

Játékosként, ahogyan később válogatott edzőként is, borzalmasan erős volt Benedek Tiborban a

„nem ismerek lehetetlent, a munkával, céltudatossággal bármit a világon el tudok érni”

hozzáállás, ami nagyon sok nehéz helyzeten átlendítette – emelte ki a volt szövetségi kapitány. Ide értve a betegségét is, mert az, hogy Benedek Tibor 2020 júniusáig élt, az megint csak az ő egyéniségéből fakadt, mint aki nem fogadja el az állapotát, hiszen lényegesen tovább küzdött, mint azt a betegség prognózisa diktálta volna – fogalmazott Kemény Dénes.

Hozzátette: az sem volt egyáltalán véletlen, hogy a három olimpiai győzelemből kétszer Benedek Tibor volt a csapatkapitány. Nem volt vagány döntés őt felkérni, mert különleges személyiségéből fakadt, hogy ezt a tisztet ellássa. Szerinte tökéletesen jellemezte szemléletét, amelyet Benedek Tibor korábban az InfoRádióban is megfogalmazott, hogy a fejlődés útja egy játékos számára, ha mindenkor a maximumra törekszik, így egy sikeres olimpia után a klubban is csúcsteljesítményt kell nyújtani.

A volt szövetségi kapitány kiemelte:

Benedek Tibor amihez hozzáfogott, azt az elejétől a végééig maximális figyelemmel és hozzáállással tette.

Ha építési vállalkozó lett volna, akkor abban alkotott volna nagyot – jegyezte meg Kemény Dénes. Olyan alázata volt, hogy bármihez, aminek nekifogott, ha nem is ismerte a szakma szabályait, szorgalmasan elsajátította, majd a saját egyéniségét és akaratát tudta belevinni. Így alkotott nagyot edzőként, szövetségi kapitányként és sportvezetőként is.

Csapatkapitányként csak nagyon kritikus pillanatban emelte föl a hangját, vagy mondott olyan dolgokat a játékostársainak, amire szükség volt, hiszen már azzal

óriási hatással volt mindenkire, hogy tette a dolgát,

ahogyan a mindennapokat. Kemény Dénes felidézte, a pekingi olimpia idején Bendek Tibor 36 évesen a több órás délelőtti edzéseket követően még szakított időt olyan dolgok gyakorlására, amire úgy gondolta, szükséges lesz, hogy jobb teljesítményt nyújtson. „Ha valaki ilyet csinál, függetlenül attól, hogy csapatkapitány, egyértelműen megmutatja mindenkinek a menetirányt.”

Kárpáti György haláláról Kemény Dénes megjegyezte: korából és egészségügyi állapotából kifolyólag kevésbé volt annyira megdöbbentő a hír számára, mint Benedek Tibor esetében. Bár utolsó találkozásaik alkalmával érezhető volt, hogy nagyon-nagyon sok már nincsen hátra, de nagyon szépen viselte a helyeztet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×