eur:
394.37
usd:
371.57
bux:
0
2024. április 16. kedd Csongor
A 2020-as tokiói nyári olimpia lángját visszahelyezik egy speciális lámpásba a Fukusima prefektúrában fekvő Ivakiban 2020. március 25-én. Japánban leállították az olimpiai láng váltóját annak nyomán, hogy az előző nap eldőlt, nem idén, hanem 2021-ben rendezik meg a tokiói nyári játékokat. Az eredeti tervek szerint a láng 121 napon át, 47 japán prefektúrán keresztül mintegy 20 ezer kilométert megtéve jutott volna el a július 24-i megnyitóra.
Nyitókép: MTI/EPA/Majama Kimimasza

Mégsem dőlt el a 2021-es olimpia sorsa

A szervezőbizottság egyik vezetője szerint jövő tavasszal születhet végső döntés arról, hogy nyáron megrendezhető-e a tokiói olimpia.

Endo Tosiaki, a szervezőbizottság alelnöke úgy véli, tavasszal kell megvizsgálni, hogy a koronavírus-járvány problémát jelent-e még a világban, és annak fényében lehet dönteni a játékok sorsáról. Azt a szervezők és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) is már korábban jelezte, hogy további halasztásra nincs mód, azaz,

ha 2021 nyarán nem rendezhető meg az olimpia, akkor törölni fogják.

Pénteken az is elhangzott, hogy a tavalyival ellentétben idén nem rendeznek majd nagyszabású ünnepséget a megnyitó előtt egy évvel. „A vírus terjedésének veszélye miatt nem rendezhetünk ilyen eseményt” – idézte a NHK japán nemzeti televíziós társaság a szervezőket.

A tokiói játékokat márciusban halasztották el egy évvel, így a jelenlegi tervek szerint 2021. július 23. és augusztus 8. között kerül rá sor, míg a paralimpiára augusztus 24. és szeptember 5. között.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Recep Tayyip Erdogannak ez lehet az utolsó ciklusa államfőként, hiszen a török alkotmány szerint nem indulhat több alkalommal a pozícióért. 2028-tól valóban új elnöke lesz Törökországnak? Erről, valamint a március 31-i önkormányzati választások jelentőségéről is beszélt Egeresi Zoltán Törökország-kutató, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem munkatársa az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×