INFORÁDIÓ 
2020. július 5. vasárnap
Emese, Sarolta

olimpia

tokió

koronavírus

nob

A 2020-as tokiói nyári olimpia lángját visszahelyezik egy speciális lámpásba a Fukusima prefektúrában fekvő Ivakiban 2020. március 25-én. Japánban leállították az olimpiai láng váltóját annak nyomán, hogy az előző nap eldőlt, nem idén, hanem 2021-ben rendezik meg a tokiói nyári játékokat. Az eredeti tervek szerint a láng 121 napon át, 47 japán prefektúrán keresztül mintegy 20 ezer kilométert megtéve jutott volna el a július 24-i megnyitóra.

Mégsem dőlt el a 2021-es olimpia sorsa

Infostart / MTI

A szervezőbizottság egyik vezetője szerint jövő tavasszal születhet végső döntés arról, hogy nyáron megrendezhető-e a tokiói olimpia.

Endo Tosiaki, a szervezőbizottság alelnöke úgy véli, tavasszal kell megvizsgálni, hogy a koronavírus-járvány problémát jelent-e még a világban, és annak fényében lehet dönteni a játékok sorsáról. Azt a szervezők és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) is már korábban jelezte, hogy további halasztásra nincs mód, azaz,

ha 2021 nyarán nem rendezhető meg az olimpia, akkor törölni fogják.

Pénteken az is elhangzott, hogy a tavalyival ellentétben idén nem rendeznek majd nagyszabású ünnepséget a megnyitó előtt egy évvel. „A vírus terjedésének veszélye miatt nem rendezhetünk ilyen eseményt” – idézte a NHK japán nemzeti televíziós társaság a szervezőket.

A tokiói játékokat márciusban halasztották el egy évvel, így a jelenlegi tervek szerint 2021. július 23. és augusztus 8. között kerül rá sor, míg a paralimpiára augusztus 24. és szeptember 5. között.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/EPA/Majama Kimimasza
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018