eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A Ferencváros férfi vízilabdacsapatának tagjai, miután átvették az év csapatának járó díjat az M4 Sport - Év sportolója gálán a Nemzeti Színházban 2020. január 16-án.
Nyitókép: Illyés Tibor

Hosszú Katinka és Milák a legjobb, taroltak a vízilabdázók

A Nemzeti Színházban tartották az M4 Sport-Az Év sportolója gálát. Babos Tímeák legyőzték a női kajaknégyest. Hosszú Katinka hetedik győzelmével utolérte Egerszegi Krisztinát.

A Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) 62. alkalommal választotta meg az év legjobb sportolóit. A díjatkat 11 kategóriában adják a Nemzeti Színháznban.

Az év legjobb női versenyzője Hosszú Katinka lett. Az úszónak ez a hetedik elsősége, amivel utoléte a rekorder Egerszegi Krisztinát. Kapás Boglárka és Csipes Tamara volt még a jelöltek között.

Az év férfi sportolója Milák Kristóf világbajnok úszó lett, megelőzte Michelisz Norbertet és Liu Shaolin Sándort. A díjat Mark Spitz kilencszeres olimpiai bajnok úszó adta át.

Az év legjobb csapatának az egyéni sportágak csapatversenyében Babos Tímea és Kristina Mladenovic teniszpárosát választották. A magyar, francia kettős a Roland Garrost és a WTA-világbajnokságot is megnyerte 2019-ben. A duó a férfi rövidpályás gyorskorcsolya-válogatottat és a világbajnok női kajaknégyest előzte meg a szavazáson.

Az év edzője Varga Zsolt, a Ferencváros vízilabdacsapatának trénere lett. Danyi Gábor, a Győr kézilabdázóinak edzője és Selmeci Attila, Milák Kristóf edzője volt még jelölt.

Az év csapatának az FTC férfi vízilabdacsapatát választották meg. Az együttes idén mindent megnyert, ahol elindult. Jelölt volt még a Győri Audi ETO KC női kézilabda-csapata és az A csoportba jutott női jégkorong-válogatott.

Az év labdarúgója Gulácsi Péter, a válogatott és az RB Leipzig kapusa lett.

Az év góljára az m4sport.hu-n lehetett szavazni, a díjat a Puskás-díjas Zsóri Dániel vehette át.

A Magyar Labdarúgó Szövetség életműdíját Mezey György korábbi szövetségi kapta.

Az Év legjobb női labdarúgójának járó díjat Jakabfi Zsanettnek ítélték.

  • Az Év legjobb férfi fogyatékos sportolója Kiss Péter Pál parakajakos lett.
  • Ekler Luca paraatléta lett az Év fogyatékos női sportolója.
  • Szabó Álmos lett az Év legjobb fogyatékos sportolókkal foglalkozó edzője.
  • Az Év csapata a speciális férfi kosárlabda-válogatott lett.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×