INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 5. szerda
Krisztina

úszás

milák kristóf

év sportolója

Milák Kristóf világ- és Európa-bajnok, háromszoros ifjúsági olimpiai bajnok úszó átveszi az év férfi sportolójának járó díjat Mark Spitz kilencszeres olimpiai bajnok amerikai úszótól az M4 Sport - Év sportolója gálán a Nemzeti Színházban 2020. január 16-án.

Milák Kristóf: kicsit tele volt a gatyóm...

InfoRádió

Az egyik legnagyobb elismerésnek tartja Milák Kristóf, hogy őt választották az év sportolójának, de szívesen lemondott volna a díjról, hogy ne kelljen a Nemzeti Színház közönsége előtt beszélnie.

A dél-koreai világbajnokságon a 100 méteres pillangóúszásban világcsúccsal aranyérmes Milák Kristóf először lett az év sportolója a sportújságírók szavazatai alapján. A Nemzeti Színházban rendezett gálaesten a kilencszeres olimpiai aranyérmes amerikai Mark Spitztől vehette át az elismerést. utóbb InfoRádióban azt mondta, a nap fénypontja az volt, hogy az úszólegendától adta át neki a díjat.

"Megmondom őszintén, kicsit tele volt a gatyóm, amikor ki kellett sétálnom, bárcsak ne kellett volna, jobb lett volna, ha maradhatok a székemen. Azért ez a váza kárpótol a megpróbáltatásokért" – mondta a világ- és Európa-bajnok úszó. A budapesti fellépés után hamarosan útra kel, és melegebb éghajlaton készül tovább az idei nagy feladatra, a tokiói olimpiára.

"Nagyon szeretem az edzőtáborokat, és nagyon várom Thaiföldet, szeretek ott készülni. Legalább nem kell az itthoni levegőben és időjárásban lennem. Felhőtlen ég alatt, harmincfokos időben úszom majd a nyitott medencében a kis kilométereimet" – mondta Milák Kristóf.

A februárban még csak a 20. születésnapját ünneplő sportoló állítja, nem zavarja, hogy kemény munka vár rá, mint mondta, eddig ezzel nem volt gond, és ezután sem lesz. "Még olimpiai bajnok nem vagyok, ez az egyik nagy motiváció" – jelentette ki, arról viszont nem akart beszélni, hogy milyen célokat tűz majd ki maga elé Tokió után. "Majd ki kell találni, hogy merre tovább. Abbahagyni nem szeretném, az biztos, de hogy mi lesz, azt tőlem senki ne kérdezze."

Az utóbbi időben már nemcsak mesterével, Selmeci Attilával készül, hanem kapott edzőtársakat is, és ezt hasznosnak találja, de nem volt gondja azzal sem, amikor egyedül rótta a kilométereket a medencében.

"Nagy segítség, ha van ki mellett úszni, de az egy év egyedüllét után arra jöttem rá, hogy annak is megvan az értelme. Olyankor sokkal jobban tudok magamra figyelni, sokkal jobban tudom tartani a magam iramát" – mondta az év sportolója-címet először elnyerő úszó.

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Kapcsolódó hang

Az év sportolója - Milák Kristóf
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018