eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Milák Kristóf világ- és Európa-bajnok, háromszoros ifjúsági olimpiai bajnok úszó átveszi az év férfi sportolójának járó díjat Mark Spitz kilencszeres olimpiai bajnok amerikai úszótól az M4 Sport - Év sportolója gálán a Nemzeti Színházban 2020. január 16-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Milák Kristóf: kicsit tele volt a gatyóm...

Az egyik legnagyobb elismerésnek tartja Milák Kristóf, hogy őt választották az év sportolójának, de szívesen lemondott volna a díjról, hogy ne kelljen a Nemzeti Színház közönsége előtt beszélnie.

A dél-koreai világbajnokságon a 100 méteres pillangóúszásban világcsúccsal aranyérmes Milák Kristóf először lett az év sportolója a sportújságírók szavazatai alapján. A Nemzeti Színházban rendezett gálaesten a kilencszeres olimpiai aranyérmes amerikai Mark Spitztől vehette át az elismerést. utóbb InfoRádióban azt mondta, a nap fénypontja az volt, hogy az úszólegendától adta át neki a díjat.

"Megmondom őszintén, kicsit tele volt a gatyóm, amikor ki kellett sétálnom, bárcsak ne kellett volna, jobb lett volna, ha maradhatok a székemen. Azért ez a váza kárpótol a megpróbáltatásokért" – mondta a világ- és Európa-bajnok úszó. A budapesti fellépés után hamarosan útra kel, és melegebb éghajlaton készül tovább az idei nagy feladatra, a tokiói olimpiára.

"Nagyon szeretem az edzőtáborokat, és nagyon várom Thaiföldet, szeretek ott készülni. Legalább nem kell az itthoni levegőben és időjárásban lennem. Felhőtlen ég alatt, harmincfokos időben úszom majd a nyitott medencében a kis kilométereimet" – mondta Milák Kristóf.

A februárban még csak a 20. születésnapját ünneplő sportoló állítja, nem zavarja, hogy kemény munka vár rá, mint mondta, eddig ezzel nem volt gond, és ezután sem lesz. "Még olimpiai bajnok nem vagyok, ez az egyik nagy motiváció" – jelentette ki, arról viszont nem akart beszélni, hogy milyen célokat tűz majd ki maga elé Tokió után. "Majd ki kell találni, hogy merre tovább. Abbahagyni nem szeretném, az biztos, de hogy mi lesz, azt tőlem senki ne kérdezze."

Az utóbbi időben már nemcsak mesterével, Selmeci Attilával készül, hanem kapott edzőtársakat is, és ezt hasznosnak találja, de nem volt gondja azzal sem, amikor egyedül rótta a kilométereket a medencében.

"Nagy segítség, ha van ki mellett úszni, de az egy év egyedüllét után arra jöttem rá, hogy annak is megvan az értelme. Olyankor sokkal jobban tudok magamra figyelni, sokkal jobban tudom tartani a magam iramát" – mondta az év sportolója-címet először elnyerő úszó.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×