eur:
394.29
usd:
370.22
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
A győztes Hosszú Katinka a célban a 200 méteres pillangóúszás döntőjében a glasgow-i rövidpályás úszó Európa-bajnokságon 2019. december 6-án.
Nyitókép: A győztes Hosszú Katinka a célban a 200 méteres pillangóúszás döntőjében a glasgow-i rövidpályás úszó Európa-bajnokságon 2019. december 6-án. MTI/MTI Fotószerkesztőség/Illyés Tibor

Neves szakember segítheti Hosszú Katinkát

Közel a megegyezés Nagy József és az úszószövetség között.

Nagy József edző már eddig is segítette alkalmanként Hosszú Katinka felkészülését. Jól mutatta a szerepét, hogy a decemberi rövid pályás országos bajnokságon a 200 méteres mellúszás döntőjét országos csúccsal nyerte meg a versenyző. A kapcsolat még szorosabbá válhat, ezt erősítette meg Wladár Sándor, a szövetség elnöke.

„A Magyar Úszószövetség szerződést fog kötni Nagy Józseffel.Már két évvel ezelőtt is azt mondtam, hogy a magyar úszósportnak szüksége van Nagy Józsefre” - nyilatkozta a Nemzeti Sportnak a sportvezető.

Wladár Sándor szerint

Nagy József lángész, folyamatosan az úszáson jár az agya, látszik, hogy Katinka mellúszása határozottan javult azóta, hogy ő foglalkozik vele.

Hosszú jelenleg Kínában versenyez a Bajnokok sorozatában. A szerződés megkötése így még várat magára, és további egyeztetésekre van szükség az olimpiai bajnokkal a tekintetben, hogy milyen formában és milyen rendszerességgel számít Nagy József munkájára.

A háromszoros olimpiai bajnok a közelmúltban Dél-Afrikában edzőtáborozott. Ide Nagy József azért nem tartott vele, mert az utolsó pillanatban érkezett a kérés.

Nagy József tanítványa volt Rózsa Norbert, Mike Barrowman, valamint Gyurta Dániel is.

Hosszú Katinka tavaly év végén jelentette be, hogy Petrov Árpáddal már nem dolgozik együtt a továbbiakban, és saját maga irányítja az edzéseit.

Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×