INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 9. vasárnap
Emőd

úszás

hosszú katinka

edzés

wladár sándor

A győztes Hosszú Katinka a célban a 200 méteres pillangóúszás döntőjében a glasgow-i rövidpályás úszó Európa-bajnokságon 2019. december 6-án.

Neves szakember segítheti Hosszú Katinkát

Infostart

Közel a megegyezés Nagy József és az úszószövetség között.

Nagy József edző már eddig is segítette alkalmanként Hosszú Katinka felkészülését. Jól mutatta a szerepét, hogy a decemberi rövid pályás országos bajnokságon a 200 méteres mellúszás döntőjét országos csúccsal nyerte meg a versenyző. A kapcsolat még szorosabbá válhat, ezt erősítette meg Wladár Sándor, a szövetség elnöke.

„A Magyar Úszószövetség szerződést fog kötni Nagy Józseffel.Már két évvel ezelőtt is azt mondtam, hogy a magyar úszósportnak szüksége van Nagy Józsefre” - nyilatkozta a Nemzeti Sportnak a sportvezető.

Wladár Sándor szerint

Nagy József lángész, folyamatosan az úszáson jár az agya, látszik, hogy Katinka mellúszása határozottan javult azóta, hogy ő foglalkozik vele.

Hosszú jelenleg Kínában versenyez a Bajnokok sorozatában. A szerződés megkötése így még várat magára, és további egyeztetésekre van szükség az olimpiai bajnokkal a tekintetben, hogy milyen formában és milyen rendszerességgel számít Nagy József munkájára.

A háromszoros olimpiai bajnok a közelmúltban Dél-Afrikában edzőtáborozott. Ide Nagy József azért nem tartott vele, mert az utolsó pillanatban érkezett a kérés.

Nagy József tanítványa volt Rózsa Norbert, Mike Barrowman, valamint Gyurta Dániel is.

Hosszú Katinka tavaly év végén jelentette be, hogy Petrov Árpáddal már nem dolgozik együtt a továbbiakban, és saját maga irányítja az edzéseit.

Nyitókép: A győztes Hosszú Katinka a célban a 200 méteres pillangóúszás döntőjében a glasgow-i rövidpályás úszó Európa-bajnokságon 2019. december 6-án. MTI/MTI Fotószerkesztőség/Illyés Tibor
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018