eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Jürgen Klinsmann sajtótájékoztatót tart Berlinben 2019. november 27-én, ahol bejelentette, hogy a szezon végéig ő irányítja vezetőedzőként a Hertha BSC-t.
Nyitókép: MTI/EPA/Omer Messinger

Radikális átalakítás a Herthánál

Szerdán nevezték ki Jürgen Klisnmannt a Hertha Berlin vezetőedzői posztjára, és rögtön jelentős változtatásokat alkalmazott Dárdai Pál egykori csapatánál.

A Hertha nem áll jól a bajnokságban, október 4. óta nem tudtak bajnokit nyerni. Öt forduló óta négy vereséget és egy döntetlent hoztak össze, és 13 gólt kaptak.

Az Ante Čovićot váltó Klinsmann érkezése után szinte a teljes edzői stábot lecserélte, így a klub magyar kapusedzője, Petry Zsolt, és az eddigi másodedző, Harald Gämperle is távozott az első csapat szakmai stábjából - írta az Index.

A Hertha közleménye szerint mindketten maradnak a klub kötelékében, az új pozíciójukat és feladatkörükről a következő napokban döntenek majd.

Klinsmann kérése az volt, hogy a saját, jól bevált stábjával dolgozhasson a Herthánál is, ami a futball világában egy érthető kérés, a klubvezetés pedig elfogadta ezt a feltételt. Abban maradtunk, hogy januárig kapok néhány hét pihenőt, ezt követően pedig az utánpótlásban vár rám feladat. A részletekre nem tértünk ki, ahhoz még friss a dolog, erre január elejéig még lesz időnk. Annyi biztos, a klubvezetés tervez velem. Hogy hosszabb távon mi lesz a sorsom, az azon is múlik, nyártól ki veszi át a csapatot
– nyilatkozta Petry a Nemzeti Sportnak.

A Hertha új másodedzője Alexander Nouri lesz, aki korábban a Werder Bremen és az Ingolstadt vezetőedzője is volt, de egyik klubnál sem ért el nagy sikereket.

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×