eur:
394.37
usd:
365.29
bux:
65565.66
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Londoni győzelem és világcsúcs a Duna Arénában

A London Roar az Iron csapatát megelőzve nyerte a Nemzetközi Úszóliga (ISL) budapesti állomását.

A szombati versenynapot követően a Kapás Boglárkával és Bernek Péterrel felálló London Roar várta az élről a rövidpályás viadal folytatását 251,5 ponttal, második a Los Angeles Current 212,5, harmadik a kilenc magyarral induló Iron 203,5-tel, negyedik a New York Breakers volt 142,5 ponttal.

Az első négy szám alatt - férfi és női 100 méter gyors és 100 méter mell magyarok nélkül - két pontra jött fel a második helytől Iron. Női 400 méter gyorson Késely Ajna és Kapás Boglárka lépett először rajtkőre a hazai úszók közül, előbbi egyéni csúcsát több mint két másodperccel megjavítva 4:01.27 perces idővel nyert, utóbbi harmadikként csapott célba. Ugyanebben a számban a férfiaknál Milák Kristóf is élete legjobbját úszta 3:39.37-tel.

Az első "duplázós szám" a női 4x100 méteres vegyesváltó volt, itt az Ironnak nem sikerült nagyot alkotnia, és tovább nőtt a hátránya a magabiztos londoniakkal szemben.

A verseny második etapja a 200 méter vegyessel indult, a férfiaknál Verrasztó Dávid hatodik lett, a nőknél Hosszú Katinka nyert, Jakabos Zsuzsanna ötödikként zárt. 50 méter pillangón Szabó Szebasztián győzött 22.20 másodperces egyéni csúccsal, egyben országos rekorddal, Milák Kristóf a negyedik lett. Bohus Richárd 100 méter háton hatodik lett. A nőknél ebben a számban megszületett az ISL történetének első világrekordja, a 19 éves ausztrál Minna Atherton Hosszú Katinka 55.03 másodperces csúcsát megdöntve, 54.89-cel diadalmaskodott.

A 4x100 méteres férfi gyorsváltók küzdelmét újra a londoniak nyerték, az Iron az utolsó szakaszt a harmadik helyről kezdte.

A harmadik szakasz a 200 méter pillangóval rajtolt, a nőknél Hosszú Katinka, Jakabos Zsuzsanna és Kapás Boglárka is vízbe ugrott: sorrendben az első, a negyedik és az ötödik helyet vitték el. A férfiaknál Milák Kristóf 1:49.98-as egyéni csúccsal nyert.

A viadal utolsó két számában az úgynevezett csillagszóró futamot rendezték meg: a nőknél - magyar versenyző nélkül - Ranomi Kromowidjojo nyert az Ironból. A férfiaknál Szabó Szebasztián az első körben kiesett, itt végül londoni győzelem született.

Az ISL budapesti állomásának legértékesebb versenyzője (MVP) Hosszú Katinka lett 47 ponttal.

Az ISL-sorozat állomásain egyszerre négy csapat küzd egymással, együttesenként 12 férfi és 12 női úszó vehet részt egy viadalon, egy számban klubonként két úszó versenyez, a helyezések alapján pontokat kapnak a csapatok, így alakul ki a végső sorrend. Az egyéni számokban, 9, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1 pontot kapnak a csapatok, a váltók dupla szorzóval járnak, az úgynevezett csillagszóró futamban - amelyben az 50 méter gyorsot egymás után háromszor kell leúszniuk a versenyzőknek, de mindegyik végén feleződik a mezőny - pedig akár triplázni is lehet.

Az ISL alapszakaszának még az Egyesült Államokban, illetve Londonban lesz egy állomása, a résztvevő nyolc csapat közül a két-két legjobb amerikai és európai együttes jut a Las Vegasban sorra kerülő decemberi döntőbe.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Telt ház közelében a Portfolio Vállalati Energiamenedzsment konferenciája!

Telt ház közelében a Portfolio Vállalati Energiamenedzsment konferenciája!

Óriási az érdeklődés a Portfolio április 11-i Vállalati Energiamenedzsment 2024 című konferenciája iránt, amelyen várhatóan Steiner Attila, az Energiaügyi Minisztérium államtitkára is részt vesz. Az egésznapos szakmai rendezvény teltház közelében jár, már csak néhány szabad hely van, így érdemes sietni a regisztrációval, amelyet itt tud megtenni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×