eur:
393.77
usd:
364.94
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: InfoRádió/Domanits András

Lewis Hamilton nyerte a Formula-1-es Magyar Nagydíjat - fotókkal

Az ötszörös világbajnok brit Lewis Hamilton (Mercedes) nyerte a Formula-1-es Magyar Nagydíjat, miután nagy stratégiai csata végén a hajrában megelőzte a holland Max Verstappent (Red Bull).

A címvédő ezzel hetedik sikerét aratta a Hungaroringen. A harmadik helyen a német Sebastian Vettel (Ferrari) ért célba, a négyszeres vb-győztes saját csapattársát, Charles Leclerc-t előzte meg a dobogóért. A vb-pontversenyben Hamilton 62 pontra nőtt az előnye Bottasszal szemben, miután a finn versenyző csak a nyolcadik lett.

A rajt után a két Mercedes felzárkózott Verstappenre, de előzni ekkor még egyikük sem tudott, Bottas és Vettel is kissé elfékezte magát.

Az első kanyarban Bottas és Hamilton autója össze is ért, Bottas autójának első szárnya kissé rongálódott, és először brit csapattársa, majd egy körön belül mindkét Ferrari megelőzte, amikor Leclerc-rel próbált csatázni, ismét rongálódott a Mercedes eleje.

Néhány körig még kint tartották Bottast, majd amikor már a két McLarent is feltartotta, kihozták orrkúp- és gumicserére. A pontverseny második helyezettje ezzel visszaesett a mezőny végére.

A Ferrari folyamatosan maradt le Verstappentől és Hamiltontól, körönként nagyjából egy másodperces hátrányt szedett össze Leclerc és Vettel.

Az élen Verstappen és Hamilton 2-2,5 másodpercre volt egymástól, mindketten körről körre húztak el a Ferrariktól.

Az ötödik helyen Sainz haladt megelőzve Norrist, Raikkönent és Gaslyt, miközben a középmezőnyben a két Torro Rosso kanyarokon keresztül csatázott egymással, ebből Kvyat jött ki győztesen.

A 18. körre Hamilton 1,5 másodpercen belülre megközelítette Verstappent, majd még egy kicsit ezen is faragott.

Verstappen a 26. körben állt ki kemény gumikért, erre pedig Hamilton nem reagált. Az ötszörös világbajnok az élen autózott ugyan, de folyamatosan vesztett előnyéből Verstappenhez képest.

A Ferrari-pilóták közül Leclerc érkezett előbb kemény gumikért, és a negyedik helyre tért vissza.

A 31. körben Hamilton autóján is kereket cseréltek, nem túl gyorsan, a címvédő pedig öt másodperces hátrányban volt a kör végére.

A Mercedes sztárja villámgyorsan felzárkózott Verstappenre, a 39. körben pedig megtámadta, de a több kanyaron át tartó csatából a holland jött ki győztesen.

A 40. körben Vettel Ferrariján lágy gumikra váltott. Nem volt tökéletes csere, a német 19 másodperces hátrányban tért vissza a pályára Leclerc-hez képest.

A 49. körben Hamilton kijött a második a bokszba, és közepes keverékre váltott. A Mercedes taktikai csatában döntené el a Red Bull elleni csatát.

Folyamatosan közeledett Hamilton, néhány kört leszámítva 1-1,5 másodperccel volt gyorsabb Verstappennél. Ezután pedig állva hagyta riválisát, 2,5 másodpercet hozott rajta körönként, míg utolérte.

Négy körrel a vége előtt Hamilton az első kísérletre megelőzte Verstappent, akinek teljesen elkoptak az abroncsai, a bokszba kellett hajtania friss lágy gumikért.

Ezekkel sikerült a leggyorsabb körért járó plusz egy pontot megszereznie.

Közben Vettel utolérte Leclerc-t, és megelőzte csapattársát, így felállhatott a dobogóra Hamilton és Verstappen mögött. Leclerc, Sainz, Gasly, Raikkönen, Bottas, Norris és Albon szerzett még pontot, a monacói versenyzőt leszámítva mindenki kört kapott a Hungaroringen.

Hamilton pályafutása 81. sikerével remek helyzetbe került a nyári szünetre. A mezőny legközelebb augusztus végén találkozik Spában, a Belga Nagydíjat szeptember 1-jén rendezik.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×