eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Japán Nagydíjának otthont adó szuzukai pályán 2018. október 4-én. A futamot október 7-én rendezik.
Nyitókép: (MTI/EPA/Diego Azubel)

Verstappen élete első pole pozícióját szerezte meg

A Red Bull holland pilótája, Max Verstappen indulhat az élről a Formula-1-es Magyar Nagydíjon. A második helyről a finn Valtteri Bottas (Mercedes), a harmadikról a címvédő brit Lewis Hamilton (Mercedes) rajtolhat vasárnap délután a Hungaroringen. A Ferrarik közül Charles Leclerc óriási hibája után korrigált, és megelőzte Sebastian Vettelt.

Az időmérő edzés első szakaszában Kubica, Stroll, Ricciardo, Perez és Russell búcsúzott, utóbbi kis híján továbbjutott azután, hogy eddig a Williams egyértelműen a mezőny leggyengébb csapata volt. A legjobb időt Verstappen autózta.

A Ferrari pilótája, Charles Leclerc nagyot hibázott, a célegyenes előtt megcsúszott, és a falhoz csapta az autója hátulját, amely alaposan megrongálódott, de így is tovább tudott menni és be tudott érni a bokszba. A szerelők lázas munkába kezdtek, és gyorsan újjáépítették a hátsó szárnyat.

A második szakaszban Magnussen, Giovinazzi, Kvyat, Albon és Hülkenberg esett ki, miközben a legjobb kör Hamiltoné volt.

A döntő szakaszban ismét Verstappen volt a leggyorsabb 18 ezredmásodperccel megelőzve Bottast. Hamilton lett a harmadik, Leclerc a negyedik, Vettel az ötödik.

A hungaroringi futam felvezető köre 15 óra 10 perckor kezdődik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×