INFORÁDIÓ 
2019. december 7. szombat
Ambrus

sós csaba

úszás

világbajnokság

A kanadai csapat tagjai a szinkronúszó világliga szuperdöntőjének csapatversenyében a Duna Arénában 2019. június 14-én.

Sós Csaba: Koreában mindenki ott lesz, aki akar valamit

InfoRádió

Szerdán Dél-Koreába, a vizes világbajnokságra utazik a magyar úszóválogatott. Sós Csaba szövetségi kapitány az InfoRádióban jelezte, hogy 10 nap szükséges az átálláshoz, ezt tartották szem előtt a repülőút megtervezésekor.

Szerdán az esti órákban, Isztambul érintésével repül Dél-Koreába a magyar úszóválogatott a világbajnokság helyszínére. A hagyományoknak megfelelően a kezdés előtt 10 nappal már a helyszínen lesznek a magyar főszereplők, ennyi időre ugyanis szükség van az akklimatizálódásra - mondta el az InfoRádióban a csapat szövetségi kapitánya.

"Huszonnégy óra az út, ez okozza a problémát. Pihenni is kell, miközben maga az utazás egy akut stressz, kinél nagyobb, kinél kisebb. Az átállás az idegrendszert érintően eléggé hamar megtörténik, de

az, hogy valaki megszokja, hogy akkor kel, akkor edz, akkor eszik, akkor alszik, vagy hogy mikor produkálja a csúcsteljesítményt, az egy tapasztalati szakma"

- jelentette ki az InfoRádióban Sós Csaba.

Hogy eredményességben mennyire jelentkezhet, hogy ekkora átálláshoz kell igazodnia egy magyar sportolónak, arról elmondta, volt már Dél-Koreában olimpia magyar sikerekkel - Egerszegi, Krisztina, Darnyi Tamás, Szabó Joe (1988) -, tehát "begyakorlott metódusokat kell követni" a kapitány szerint.

Hogy együtt utazik-e haza a csapat, arra igennel felelt, ám lesznek kivételek, mivel a vb után kevéssel már világkupaverseny van, "amin szép pénzt lehet keresni az úszóknak, és az is fontos".

"Hosszú Katinka kiemelkedő, őt mindenhová meghívják, rajta kívül még két versenyzőt támogat a nemzetközi szövetség."

Emlékeztetett, a legutóbbi, budapesti, 2017-es vizes vb volt az, amelyen a legtöbb ország részt vett. Szerinte

Dél-Koreában is mindenki ott lesz, aki akar valamit.

A csapatban a világbajnokság előtt mindenki egészséges - jelentette ki Sós Csaba, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya.

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Kapcsolódó hang

Úszó-vb - elutazás előtt, Sós Csaba
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018