eur:
394.04
usd:
364.81
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
A kanadai csapat tagjai a szinkronúszó világliga szuperdöntőjének csapatversenyében a Duna Arénában 2019. június 14-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Sós Csaba: Koreában mindenki ott lesz, aki akar valamit

Szerdán Dél-Koreába, a vizes világbajnokságra utazik a magyar úszóválogatott. Sós Csaba szövetségi kapitány az InfoRádióban jelezte, hogy 10 nap szükséges az átálláshoz, ezt tartották szem előtt a repülőút megtervezésekor.

Szerdán az esti órákban, Isztambul érintésével repül Dél-Koreába a magyar úszóválogatott a világbajnokság helyszínére. A hagyományoknak megfelelően a kezdés előtt 10 nappal már a helyszínen lesznek a magyar főszereplők, ennyi időre ugyanis szükség van az akklimatizálódásra - mondta el az InfoRádióban a csapat szövetségi kapitánya.

"Huszonnégy óra az út, ez okozza a problémát. Pihenni is kell, miközben maga az utazás egy akut stressz, kinél nagyobb, kinél kisebb. Az átállás az idegrendszert érintően eléggé hamar megtörténik, de

az, hogy valaki megszokja, hogy akkor kel, akkor edz, akkor eszik, akkor alszik, vagy hogy mikor produkálja a csúcsteljesítményt, az egy tapasztalati szakma"

- jelentette ki az InfoRádióban Sós Csaba.

Hogy eredményességben mennyire jelentkezhet, hogy ekkora átálláshoz kell igazodnia egy magyar sportolónak, arról elmondta, volt már Dél-Koreában olimpia magyar sikerekkel - Egerszegi, Krisztina, Darnyi Tamás, Szabó Joe (1988) -, tehát "begyakorlott metódusokat kell követni" a kapitány szerint.

Hogy együtt utazik-e haza a csapat, arra igennel felelt, ám lesznek kivételek, mivel a vb után kevéssel már világkupaverseny van, "amin szép pénzt lehet keresni az úszóknak, és az is fontos".

"Hosszú Katinka kiemelkedő, őt mindenhová meghívják, rajta kívül még két versenyzőt támogat a nemzetközi szövetség."

Emlékeztetett, a legutóbbi, budapesti, 2017-es vizes vb volt az, amelyen a legtöbb ország részt vett. Szerinte

Dél-Koreában is mindenki ott lesz, aki akar valamit.

A csapatban a világbajnokság előtt mindenki egészséges - jelentette ki Sós Csaba, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×