eur:
393.72
usd:
369.32
bux:
65634.31
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Róma, 2018. május 27.Az összetettben vezető és rózsaszín mezt viselő Chris Froome, a Sky csapat brit versenyzője (j2) a római Colosseum előtt a Giro dItalia olasz országúti kerékpáros körverseny utolsó, 21. szakaszán 2018. május 27-én. (MTI/EPA/Daniel Dal Zennaro)
Nyitókép: MTI/EPA/Daniel Dal Zennaro

Tényleg Budapestre jöhet a Giro d'Italia

Sajtóhírek szerint valóban nálunk lehet 2020-ban a grande partenza (angolul Big Start) - világsztárok lephetik el a magyar fővárost.

Úgy tűnik, valóság lehet a már szeptemberben felvetődő gondolat: valóban Budapesten rajtolhat a 2020-as olasz kerékpáros-körverseny, a Giro d'Italia, itt rendeznének a 21-ből 3 szakaszt - írta a Nemzeti Sport a cyclingweekly.com értesülése alapján.

A szakportál úgy tudja, hogy az eseményt szervező RCS Sport és a magyar főváros vezetése megállapodott egymással, és az előbbi szervezet tisztségviselői április 15-én, hétfőn utaznak Budapestre, hogy a hivatalos bejelentésre sort kerítsenek a felek.

A külföldön indított Girók esetében pénteken szokott lenni a nyitó nap, ez plusz egy pihenőnapot biztosít a mezőnynek a hazatérést követően.

A Giro d'Italia a világ második legrangosabb kerékpáros körversenye a francia Tour de France után. A spanyol körversennyel kiegészülve a Grand Tour része. A versenyt először 1909-ben rendezték meg. Tavaly a verseny össztávja 3563 kilométer volt. A győztes brit Chris Froome a 21 szakaszt több mint 89 óra tekeréssel teljesítette, egy percnél is kevesebb idővel előzte meg a második Tom Dumoulint.

Az olasz körverseny az utóbbi időben gyakran rendezett külföldi rajtot. Indult már Amszterdamból és Belfastból, tavaly pedig Jeruzsálemből. A befutó hagyományosan Rómában van.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
Májusban kiderül, mennyire állnak készen a magyar cégek az AI használatára

Májusban kiderül, mennyire állnak készen a magyar cégek az AI használatára

Aki a digitális világban versenyképes vállalatot akar vezetni és felelősen gondolkodik, annak nem lehet kérdés, hogy meg kell teremteni az üzlet, a technológia és a jog közös nyelvét, egyszerűen kötelezővé vált, hogy ezek a területek tudjanak kommunikálni egymással. Mára annyira együtt mozognak és egymásra vannak utalva, hogy külön-külön lassan értelmezni sem lehet őket. A Digital Compliance by Design & Legaltech Konferencián 2024. május 8-án kiderül, hogy a hazai vállalatok mennyire mondhatók naprakésznek, kihasználják-e az innováció és azon belül is az MI lehetőségeit a vállalati versenyképesség növelése érdekében, és mit kell a vállalatvezetőknek a jogból és a technológiából esszenciálisan megérteniük ahhoz, hogy a tevékenységük jogszabálykövető módon történjen.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×